Stêrka Ciwan’ın yeni sayısı çıktı

Avrupa Kürt gençlik dergisi Stêrka Ciwan, Ocak sayısı “Rêbertiya azad, Kurdistana azad, Êzîdxana azad wê teqez bên pêkanîn” manşetiyle çıktı.

Stêrka Ciwan Dergisi’nin 212. sayısı “Rêbertiya azad, Kurdistana azad, Êzîdxana azad wê teqez bên pêkanîn!” manşetiyle okurlarıyla buluşuyor. Dergide “İhanete karşı gençliğin tavrı” konusu ele alınırken; ideolojik yazılardan, kültürel-sanatsal ve tarihsel konulara kadar birçok bölümden yazılar yer alıyor.

Kürt halkının Avrupa’daki en uzun soluklu yayınlarından biri olan Stêrka Ciwan Dergisi; Kürtçe, Türkçe, Almanca, Fransızca ve İngilizce dilinde yazılmış yazılara yer verirken, Ocak sayısında Paris Katliamını da ele alıyor.

Dergide Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tarihsel ve sosyal anlamda toplumsallığı işlediği “Toplum varlık koşulumuzdur” başlıklı değerlendirmesine de yer verildi.

Avrupa gençlik ve genç kadın hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer koordinasyonları ve Komalên Ciwan’ın da yazısı yer alıyor.

Derginin genç kadın bölümünde KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Elif Ronahî’nin kapitalist modernitenin kadın kimliğine yönelik saldırısı ve buna karşı kadınların geliştirdiği direnişi ele aldığı bir değerlendirmesi de okuyucularla buluşuyor.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan’ın faşizme karşı örgütlü mücadelenin önemine dikkat çektiği “Örgütlenmek, faşizme karşı eyleme yönelmektir” başlıklı yazısı da yer alıyor.

Stêrka Ciwan’ın Ocak sayısında farklı konularda değerlendirmeler, özgürlük arayışı, anı, kültür ve sanat, eylemler ve kitap önerileri bölümlerinde yer alan yazılar okurlarla buluşuyor.