Stockholm'de Rusya'ya işgal protestosu

Kürdistanlılar ve dostları, Rojava'yı işgal girişiminde bulunan Türkiye ve işgale onay veren Rusya'yı kınamak için İsveç'in başkenti Stockholm'de bir protesto gösterisi düzenledi.

Rusya Büyükelçiliği önünde gerçekleşen eylemde Türk devletinin işgalini kınayan pankart ve dövizler ve PYD, YPG/YPJ bayrakları taşındı.

“Erdoğan katil, Putin iki yüzlü”, “Türkiye'ye silah satışını durdur”, “Kanlı ellerinizi Rojava'dan çekin”, “Türk ordusu Kürdistan'dan defol” gibi Türk devletini kınayan ve YPG/YPJ'yi destekleyen sloganlar atıldı.

ANF'ye açıklamalar yapan eylemcilerden İmran Karaer, Rusya'nın yeşil ışık yakmasından sonra Türk devletinin Rojava'ya saldırdığını söyledi.

ABD, Rusya ve Batılı ülkelerin güçlü bir çıkış yapmadıkları için Erdoğan'ın Rojava'ya girme cesareti gösterdiğini söyleyen Karaer, “Rojava'nın işgal edilmesini asla kabul etmeyeceğiz. Türk askerleri Rojava'dan çıkana kadar meydanlarda olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Eyleme katılanlar arasında çok sayıda İsveçli de vardı. Caroline Faray, faşist Türk devletinin işgalini kınamak için gösteriye katıldığını söyledi.

Türk devletinin Rojava'da etnik temizlik yapmak ve eşitlikçi sistemi ortadan kaldırmak istediğini hatırlatan Faray, “11 bin kadın ve erkek savaşçı DAİŞ'e karşı bölgelerini ve dünyayı korumak yaşamını yitirdi. Ama ABD ve koalisyon Kürtlere ihanet etti. Yalnız bıraktı. Türk devleti şu anda soykırımı sürdürüyor. Tüm dünya işgale karşı ayağa kalkmalı” şeklinde konuştu.