Stockholm'deki açlık grevine Süryanilerden destek

Stockholm'deki açlık grevine Asuri-Süryaniler de katıldı. Mezopotamya Özgürlük Partisi'nden Yaşar Küçükaslan, "Tecrit ülkede yaşayan Asuri-Süryani-Keldani halkını olumsuz etkiliyor" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle Kürdistanlıların İsveç'in başkenti Stockholm'de sürdürdükleri açlık grevinde Asuri-Süryaniler de yer aldı. Asuri-Süryaniler, Türk devletini kınıyor ve Öcalan'ın serbest bırakılmasını istiyor.

'SOYKIRIM POLİTİKASINA KARŞI GÖREVİMİZ...'

Açlık grevinin ilk gününden beri eylemde yer alan Mezopotamya Özgürlük Partisi'nden Yaşar Küçükaslan, ANF'ye açıklama yaptı.

Küçükaslan, Öcalan'a tecrit uygulayan Türk devletinin, muhalif tüm kesimleri susturmayı hedeflediğini söyledi.

"Türk devletinin saldırıları ve Öcalan'a yönelik tecrit ülkede yaşayan Asuri-Süryani-Keldani halkını olumsuz etkiliyor" diyen Küçükaslan, devamla şunları kaydetti: "Bu yüzden açlık grevinde bulunuyoruz. Türk devleti günümüzde İttihat ve Terakki'nin politikasını uyguluyor. 100 yıl önce Ermeni, Asuri ve Pontus halklarına yönelik uygulanan soykırımı günümüzde Kürt halkı şahsında demokrasi ve sosyalist güçlere, kadınlara karşı uygulanıyor. Biz bu soykırım politikasına karşı görevimizi yerine getirmek için bu eylemde yer alıyoruz. Demokrasi olmadıkça ne halkımız ne de Kürt halkı özgür bir yaşam kurabilir."

EYLEM 6. GÜNÜNDE

Açlık grevi 6. gününde çevre yerleşim birimlerinden gelen Kürdistanlıların katılımıyla kitleselleşerek devam ediyor.

Odenplan Meydanı'nda dün çadır kuran Kürdistanlılar, meydanda Türk devletinin Öcalan'a yönelik saldırılarını kınamak için bir gösteri düzenledi. Eylemciler, çevreden geçenleri Öcalan'a yönelik tecrit hakkında bilgilendirmek için bildiriler dağıttı.