Stockholm ve Frankfurt’ta yasağa karşı seferberlik

Kürt gençleri, Stockholm’da PKK’nin yasaklı örgütler listesinden çıkarılması; Frankfurt’ta ise Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle stantlar kurdu.

İsveç’in Stockholm kentinde saat 16:00 ile 19:00 saatleri arasında bir araya gelen gençler, PKK yasağına karşı bildiri dağıtıp imza topladı.

Stockholm sakinleri tarafından ilgi ile karşılaşan Kürt gençleri, yüzlerce imza toplayarak PKK’ye karşı uygulanan yasağın politik olduğunu ve buna karşı duyarlı olunması gerektiğini anlattı.

Uygulanan politikalara karşı önümüzdeki süreçte daha aktif katılıp imza kampanyasını büyüteceklerini ve sonuca ulaştıracaklarını belirten gençler, Avrupa Birliği’nin PKK’ye karşı olan tutumunun aslında tüm Kürt halkına karşı alınmış bir tutum olduğunun altını çizdi.

FRANKFURT'TA ÖZGÜRLÜK STANDI

Almanya’nın Frankfurt kentinde Yekîtiya Xwendekarên Kurdistan (YXK‎) ve Jinên Xwendekarên Kurdistan (JXK) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah  Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi'nde bir stant açtı.

Abdullah Öcalan’ın felsefesi, “Kadın Devrimi”, “Savaş ve Barış”, “Demokratik Konfederalizm” ve “Demokratik Ulus” kitaplarının yer aldığı standa halk yoğun ilgi gösterdi.

Eylemciler Abdullah Öcalan’ın sözlerinin yazılı olduğu broşür ve bildirileri de çevre de bulunan halka dağıtırken PKK'nin yasaklı örgütler listesinden çıkarılması için de bildiri dağıttı.

Gençlerin stant eylemi yaklaşık olarak iki saat sürdü.