Strasbourg’da 26’ncı gün: İngiltere’den ziyaretler

26’ıncı gününü geride bırakan Strasbourg’daki açlık grevine yoğun ziyaretler devam ederken, Londra’da yaşayan akademisyen Dr. Osman İsmail ile Rojava gazilerinden Şoreş Serekaniye de tecride karşı destek amacıyla Strasbourg’daydı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, 26’ıncı gününü geride bıraktı. Eylemi gün boyunca Almanya’nın Dortmund, Mannheim ve Kehl şehirleri ile Avusturya Bregenz ve Fransa’nın Lyon şehirlerinden halk meclisleri üyeleri ziyaret etti. Ziyaretçiler, işkenceyi Önleme Komitesi (CPT)’nin sorumluluklarını yerine getirmelerini isterken, mücadeleden vazgeçilmeyeceğinin altını çizdiler.

ROJAVA GAZİSİ’NDEN DESTEK

Strasbourg’a gelen ziyaretçiler arasında Rojava’yı özgürleştirme hamlelerinden birinde yaralanan gazilerden Şoreş Serekaniye de vardı. Şehit Rubar Qamişlo Hamlesi’ne katılan Şoreş Serekaniye, sol, devrimci ve yurtseverlere karşı dünya genelinde tasfiyelere dikkat çekerken, buna karşı her yerde mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Serêkaniyê, cezaevlerindeki direnişlerin önemli olduğunu söylerken, Leyla Güven’le başlayan ve cezaevlerine yayılan açlık grevlerini sahiplenme çağrısı yaptı.

İNGİLTERE’DEN STRASBOURG’A GELEREK EYLEME DESTEK VERDİ

Dün Strasbourg’daki eylemi desteklemek amacıyla gelenler arasında İngiltere’de yaşayan uluslararası hukuk doktoru Osman İsmail de bulunuyordu.

Öcalan’a uygulanan tecridin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Dr. Osman İsmail, buna karşı başlatılan açlık grevlerinin barışçıl yönüne dikkat çekti. Kürtlerin tüm parçalarda özgürlük mücadelesi verdiğini ve aralarında fark olmadığını dile getiren Dr. İsmail, tüm parçalardaki halkın mücadeleye tüm varlığıyla destek vermesinin önemine işaret etti.