Strasbourg’da 27’nci gün: Sydney’le canlı bağlantı kuruldu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 27’inci gününde.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde 14 kişiyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 17 Aralık’ta başlatılmıştı. Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılması, Avrupa Konseyi’ne bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) acilen İmralı’ya giderek Öcalan’la görüşmesi talep ediliyor.

Aralarında Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç, HDP eski Milletvekili Dilek Öcalan ile siyasetçi Mustafa Sarıkaya’nın da olduğu eylemciler, sağlık durumlarındaki kötüleşmeye rağmen Öcalan’a yönelik tecrit kırılana kadar eylemi sürdürmede kararlılar.

SYDNEY’DEKİ TOPLANTIYA BAĞLANARAK KONUŞTU

Eylemin 27’inci gününde Paris’te düzenlenen 9 Ocak katliamını kınama amaçlı büyük yürüyüşe katılımlar nedeniyle bugünkü ziyaretler oldukça sınırlı kaldı. Eylemcilerden Dilek Öcalan ve Mustafa Sarıkaya ise Paris’teki eyleme katıldı.

Eylemcilerden Yüksel Koç, bugün Avustralya’nın Sydney şehrinde düzenlenen bir halk toplantısına telekonferans yöntemiyle görüntülü olarak katıldı. Toplantı, Sydney Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından 66’ıncı gününe giren Leyla Güven’in ve diğer açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla düzenlenmişti. Toplantıya çok sayıda Avustralyalı Kürt dostu ve enternasyonalistler de katılırken, Yüksel Koç, eylemlerini anlatan bir konuşma yaptı.

Telekonferans yöntemiyle kitleye seslenen Yüksel Koç, Avustralya’daki enternasyonalist Kürt dostlarını selamlarken, Öcalan’ın paradigmasının dünyadaki birçok kesimi etkilediğine dikkat çekti. Bunun faşist AKP-MHP zihniyetini korkuttuğunu söyleyen Koç, buna karşı da direnişin olduğunu söyledi.

21’inci yüzyılın Kürtlerin yüzyılı yapılabileceğini söyleyen Koç, eylemleriyle başta tecridin kırılması olmak üzere sonuç alabileceklerinin altını çizdi. Kendilerinin 27, Leyla Güven’in ise 66 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatan Koç, her yerin ‘direniş alanı’ haline getirilmesini istedi.

Kirli faşizan siyasetlerin direnişle kırılacağının altını çizen Yüksel Koç, direnişin yükseltilerek eylemlerin her alana yayılması çağrısı yaptı.

EYLEMCİNİN AİLESİNDEN ZİYARET

Bugün Paris’te yapılan büyük yürüyüş nedeniyle eyleme ziyaretler oldukça azalırken, Fransa’nın güneyindeki Draguignan şehrinden gelen Kerem Solhan’ın ailesi Strasbourg’daydı. Tüm eylemcileri selamlayarak desteklerini sunan Solhan ailesi, direnişle kazanılacağına olan inançlarını dile getirdi.

CPT’nin acilen harekete geçmesi talebini dillendiren aile üyeleri, Leyla Güven’in sağlık durumunun artık kritik aşamada olduğuna dikkat çekti.