Strasbourg’da işgal ve ihanete karşı öfke büyüyor

Strasbourg’da Kürdistanlılar, TJK-E öncülüğünde AK önüne yürüdü. Türk devletinin saldırılarına sessiz kalan Avrupa’yı kınayan Kürdistanlılar, “PKK ve dolayısıyla gerilla Kürt halkının öz savunmasıdır” vurgusu yapıldı.

Türk devletinin KDP ortaklığından Medya Savunma Alanları’na dönük işgal saldırılarına karşı Kürt halkı ayakta. Avrupa’da yapılan eylemlerde Avrupa’nın Türk devletinin işlediği insanlık ve savaş suçları Kürtlerin temel gündemleri arasında.

Fransa’nın Strasbourg kentinde TJK-E öncülüğünde “İşgale ve ihanete karşı Kürdistan’ı savun” şiarıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Almanya ve İsviçre’den TJK-E üyelerinin gerçekleştirdiği yürüyüş, Place de Republique’de başladı. Yürüyüş boyunca “Gerilla insanlığın onurudur” , “Türk devleti Kürtleri katlediyor” pankartlarının yanı sıra PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları da taşındı.

Yol boyunca “hepimiz PKK’yiz” , “Kürdistan’da katliam var” , “Katil Erdoğan” , “Kahrolsun ihanet” , “Bijî Serok Apo” sloganlarının atıldığı yürüyüş, Avrupa Konseyi önünde düzenlenen basın açıklamasıyla son buldu.

Basın açıklamasında konuşan TJK-E üyesi Zozan Serhad, işgalci Türk devletinin KDP ortaklığında Medya Savunma Alanları’na yönelik geliştirdiği işgal saldırılarının temel amacının Kürt soykırımını tamamlamak olduğunu ifade ederek, gerillanın tarihi bir direniş gösterdiğini dile getirdi.

Yaşanan işgal saldırılarının Kürtler için “varlık-yokluk” savaşı olduğunun altını çizen Zozan Serhad, gerillanın insanlık ve Kürt halkının onurunu koruduğunu belirtti.

“PKK ve dolayısıyla gerilla Kürt halkının öz savunmasıdır” diyen Zozan Serhad, Avrupa devletlerinin PKK’nin faaliyetlerini yasaklayarak Türk devletinin işlediği insanlık suçuna ortak olduğunu belirtti. “Gerillaya ve sivillere karşı kimyasal silah kullanılıyor” diyen Zozan Serhad, Avrupa’nın sessizliğini kınadıklarını ve direnişlerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Özgür Kürt kadınının, gerilla annelerinin, Kürt gençliğinin her an her yerde “PKK’nin kendileri olduğunu” haykıracağını ifade eden Zozan Serhad, Kürtler ve dostlarının mutlaka özgürlüğü kazanacağını vurguladı.

Eylem sloganlarla sona erdi.