Strasbourg’daki açlık grevi 29. gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve Öcalan’ın özgürlük, sağlık ve güvenliği için Strasbourg’da düzenlenen açlık grevi, 29’uncu gününü geride bıraktı.

Açlık grevi eylemcilerini bugün, Almanya’nın Frankfurt, İsveç’in Göteborg halk meclisleri ile Çira TV çalışanları ziyaret etti.

‘BU EYLEM MÜCADELENİN ONURLU BİR EYLEMİDİR’

Bozo Gundi, Evin Merdin, Orhan Zerdeşti’den oluşan Çira TV ekibi adına konuşan Bozo Gundi, “Çira TV çalışanlarının selamlarını getirdik. Bu eylem, Dört Parça Kürdistan’da verilen mücadelenin onurlu bir eylemidir” dedi.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlayan açlık grevi eyleminin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridi kaldıracağına inandıklarını da vurgulayan Gundi, tüm Kurdistan halkının ayağa kalkarak eylemi sahiplenmesi gerektiğini vurguladı.

‘ERDOĞAN REJİMİ HER GEÇEN GÜN FAŞİSTLEŞİYOR’

İsveç Göteborg Halk Meclisi adına ise Ali Agiri bir konuşma yaptı. Açlık grevi ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini ve İsveç’te Kürt halkının dostları ile birlikte çalışma yürüttüklerini söyledi.

Erdoğan rejiminin gün geçtikçe faşistleştiğini ve bunun da Avrupa tarafından her açıdan bilindiğini de kaydeden Agiri, “Kürt halkının verdiği mücadele Avrupa halkları tarafından görülüyor ve takdir ediliyor. Türkiye’deki faşist diktatörlük Avrupa’da teşhir oldu. Bu faşizmin getireceği tehlikenin de her kes farkında” diye konuştu.

İsveç basını da dahil olmak üzere Avrupa basının açlık grevi direnişine bilinçli olarak yer vermemesini de uluslararası komplonun devam ettiği anlamına geldiğini kaydeden Agiri şöyle konuştu: “Faşizmi kiralım, Kürdistan’ı kuralım, Önderliği özgürleştirelim’ şiarı Kürt halkının temel hedefidir. Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi eyleminin bu hedefin en güçlü eylemidir.”