Strasbourg’daki eyleme güçlü katılım çağrısı

Strasbourg Eylem Komitesi, AK önünde düzenlenen eyleme katılım çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Strasbourg Eylem Komitesi, Strasbourg’da Avrupa Konseyi (AK) önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla düzenlenen eyleme katılım çağrısında bulundu.

Türk devletinin Kürtlerin kentlerini, köylerini yerle bir edip, siyasi temsilcilerini rehin alarak, demokratik kazanımlara kayyum atayarak, toplumun muhalif ve özgür sesini engelleyerek, psikolojik savaşla faşizmi dayattığına dikkat çeken Strasbourg Eylem Komitesi, açıklamasında şunları belirtti: “Bu Kürt karşıtı politika egemen güçlerin desteğiyle uluslararası düzeye taşınarak bir komploya dönüştürülmüştür.

Şu anda İmralı adasında tecrit altında tutulan ve yaşamı hakkında hiçbir bilgi bulunmayan Sayın Öcalan tüm dünyanın gözü önünde bir bilinmezliğe terkedilmiştir. Aradan 20 yıl geçmiş olmasına rağmen, tek başına İmralı adasında büyük bir direniş göstererek Kürt halkının özgürlük direnişinin önderi olarak mücadelesini sürdürmektedir. Son iki yıldır kendisinden haber alınamamakta ve 7 yıldır avukatlarıyla görüşememektedir.

Türk devleti uluslararası kurumlar ve egemen güçlerin sessizliğinden cesaret alarak, Kürdistan halklarına karşı yürüttüğü kirli savaşı ve Rêber Apo üzerindeki tecritti fütursuz bir noktaya taşımıştır.

Ortadoğu ve Türkiye’de barışın, demokrasinin gelişmesi, halkların, inançların, kadınların ve çocukların özgür koşullarda savaşsız bir dünyada yaşayabilmeleri için Rêber Apo’nun özgürlüğü mutlak çözümdür. AKP-MHP faşist rejiminin Kürdistan’da uyguladığı katliamcı Kürt karşıtı savaş politikaları ve Türkiye’deki baskılar doğrudan İmralı tecridi ile bağlantılıdır. Sayın Öcalan’a uygulanan İmralı tecridiyle bir bütün olarak Kürt halkı ve özgürlüğü hedeflenmiştir. Bu saldırı dalgasına karşı durmak hepimizin ertelenemez onurlu olmanın görevidir. Bu nedenle sayın Öcalan’ın özgürlüğü Kürt halkı ve demokrasi güçleri için vazgeçilmez temel mücadeledir.

Kürt Halk önderi Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için KCDK-E olarak Strasburg’da 6 Kasım günü başlattığımız eylemi her gün bir kurum veya grup saat 10.00’dan 17.00’ye kadar sürdürmektedir. 7 Kasım’da sanatçılar, 8 Kasım’da gençler ve 9 Kasım’da ise eş başkanlar, Kürdistanlı ve Türkiyeli kurumların temsilcileri, siyasetçiler ve aydınlar sürdürecekler.

Strasburg’da devam eden ‘Öcalan Özgürlüğümüzdür’ eylemine, 9 Kasım Cuma günü tüm KCDK-E bileşenleri, eş başkanları, Kürdistan ve Türkiyeli kurumları, örgütleri, aydınlar, demokratlar, sosyalistler, enternasyonalist güçler, inanç grupları, kadınlar ve gençler, Sayın Öcalan üzerindeki uluslararası tecridi protesto etmek için katılım sağlayacaklar. Tüm duyarlı aydın, siyasetçi, Kürdistanlı, Türkiyeli, Asuri-Süryani ve Ermeni kurum temsilcilerini bir gün eyleme katılarak sahiplenmeye ve desteklemeye çağırıyoruz.”

Eylem, Avenue de l’Europe, 67000 Strasbourg adresinde yapılıyor.