Strasbourg’daki oturma eylemi kararlılıkla sürüyor

KCK’nin 12 Eylül tarihinde başlattığı hamle kapsamında Strasbourg’da birçok Kürdistanlı ve Türkiyeli kurum temsilcisinin katılımıyla başlayan oturma eylemi dördüncü gününe giriyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Fransa’nın Strasbourg kentinde dokuz yıldır “Öcalan’a Özgürlük Nöbeti”nin sürdürüldüğü Avrupa Konseyi (AK) önündeki oturma eylemi kararlılıkla devam ediyor.

"Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesi kapsamında Strasbourg’da 12 Ekim’de başlatılan eyleme Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu halkları ile inançların yanı sıra devrimci hareketlerin temsilcileri katılıyor.

Oturma eylemcileri, Avrupa Konseyi önünde çeşitli dillerde yazılmış Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın hayatı, düşünceleri ve üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridi anlatan broşürler de dağıtıyor.

“Öcalan’a Özgürlük” şiarıyla başlayan ve aralarında siyasetçi, demokratik kurumlar ve inanç kurumları temsilcilerinin sürdürdüğü eylemde dokuz yıldır devam eden “Öcalan’a Özgürlük Nöbeti” eylem alanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan afişleri ve dövizleriyle donatıldı.

SANATÇILARDAN ZİYARET

Dün gün içerisinde ise Kürt halkı ve dostları eylemi ziyarette bulunarak, hamlenin parçası olduklarını ifade ederek, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgür olması çağrısında bulundular.

Abdullah Öcalan’ın felsefe ve ideolojisinden alıntılar ve Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fotoğraflarıyla hazırlanan dövizlerle ekolojist, cinsiyet eşitlikçi, ortak yaşama dayanan Abdullah Öcalan ideolojisi ve felsefesi özetlendi.

Eylemin üçüncü günü akşamı Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) eylemcileri misafir etti. ATİK’e bağlı Dostluk ve Kültür Merkezi’nde verilen akşam yemeğinde devrimci dayanışmanın büyüyerek devam edeceği vurgusunda bulunuldu.

Eylemi dün aralarında Hozan Emekçi’nin de olduğu Maraş Dernekleri Federasyonu (MAR-DEF) üyesi sanatçılar ile TEV-ÇAND üyesi sanatçılar da ziyaret ettiler. Sanatçılar, devrim şarkılarıyla direnişe destek verdiler.