Strasbourg direnişi 129’uncu gününde

Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecride karşı Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 129’uncu gününde kararlılıkla sürüyor.

AKP-MHP faşizminin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit politikasına karşı Leyla Güven öncülüğünde 168 gün önce başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi 14 kişi de Strasbourg’dan katılmıştı. Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) gibi kurumların bulunduğu kentteki açlık grevi direnişçileri arasında milletvekili, avukat, gazeteci, akademisyen ve siyasetçiler yer alıyor.

Strasbourg’daki eylem bugün 129’ucu gününü doldururken, eylemciler sağlık durumlarındaki kötüleşmeye rağmen kararlı bir şekilde direnişlerini sürdürüyor. Eylemcileri her gün olduğu gibi bugün de Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen Kürdistanlı ve Avrupalılar da ziyaret ediyor.

Direnişe destek amacıyla yine Strasbourg’da bulunan AK ve CPT ile Avrupa Parlamentosu (AP) binaları önünde 25 Mart’tan bu yana kitlesel oturma eylemleri de düzenleniyor.

Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevine şu isimler katılıyor: Gülistan İke, Dilek Öcalan, Nurgül Başaran, Mustafa Sarıkaya, Mehmet Nimet Sevim, Yüksel Koç, Deniz Sürgüt, Kardo Bokani, Ramazan İmir, Ekrem Yapıcı, Ayvaz Ece, Mohamad Ghaderi, Agit Ural ve Kerem Solhan.