Strasbourg ve Oslo’da işgal saldırısı protesto edildi

Türk devletinin KDP’nin ortaklığında Medya Savunma Alanları’na dönük saldırısı Fransa’nın Strasbourg kenti ile Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen kitlesel gösterilerle protesto edildi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde TekoJîn ve TCŞ’nin çağrısıyla işgalci Türk devletinin KDP ortaklığında Medya Savunma Alanları’na yönelik gelişen işgal saldırısına dönük bir yürüyüş ve miting düzenlendi. Strasbourg Garı önünden başlayan yürüyüşe Saint Avold, Milhouse, Strasbourg DKTM’nin yanı sıra Halkların Birleşik Devrim Hareketi ve Partizan da destek verdi.

“Türk devleti soykırımcı. KDP ise ihanet ortağı” pankartının açıldığı yürüyüş boyunca “Kürdistan’da soykırım var”, “Bimre Îxanet”  ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı. Place Keleber’de sona eren yürüyüş sonrası ise miting düzenlendi. Kürdistan devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan mitingde yapılan konuşmalarda Türk devletinin soykırımcı tarihine vurgu yapıldı.

Türk devleti ve ihanetçilerin Medya Savunma alanlarına, Irak’ın da Ezidixan’daki YBŞ güçlerine saldırdığı vurgulanan konuşmalarda işgal saldırılarına sessiz kalınamayacağının altı çizildi. Türk devletinin işbirlikçilerle uzun zamandır bu işgal saldırını planladığının ifade edildiği konuşmalarda, Türk devletinin Kürt halkının kazanımlarının tümünü ortadan kaldırmayı hedeflediği dile getirildi. Konuşmalarda “Kürtler ve dostları bu saldırıları ve ihanet çizgisini mutlaka boşa düşürecektir” denildi. 

OSLO’DA İŞGAL VE İHANET PROTESTO EDİLDİ

Türk devletinin KDP işbirliği ile Güney Kürdistan’a yönelik saldırıları Norveç'in başkenti Oslo’da da kalabalık bir kitlenin katılımıyla gerçekleşen gösteriyle kınandı. Protesto gösterisi Oslo kent merkezindeki Trafikanten meydanında düzenlendi.

NCDK Oslo çağrısı üzerine Kürdistanlı ve Norveçli birçok örgüt, kurum ve kuruluşun temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen protestoda konuşan NCD Oslo temsilcisi Endam Aso NATO, AB ve Norveç yetkililerinin sessizliğini sert bir dille eleştirdi. Aso şöyle konuştu: “Türk devletin saldırıları Rusya’nın Ukrayna'ya yaptığından az değildir, fakat Avrupa medyası sessizdir.”

CDK-E Başur temsilcisi Omer Amin ise KDP’nin ihanetine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Türk devletin yenilgisi bu saldıırda çok açıktır ve KDP’nin desteğiyle Kürdistan özgürlük gerillalarına yönelik gerçekleşen saldırı ihanet ve düşmanlık savaşıdır. Kürt halkı ve özellikle de Başur halkı artık KDP ve Barzani ailesinin Türk devletiyle işbirlikçiliğini ve ihanetini görmesi gerekir ve bunun karşısında sessizliğini bozmalıdır.”

Kadın aktivisti Lida Weerts da bu savaşın NATO'nun özel silahlarla yapıldığına dikkat çekerek “Artık KDP de açık bir şekilde buna destek ve yol veriyor, bunu biz asla kabul etmeyiz" dedi. Gösteride üzerinde “Çocuk katili Erdoğan”, “Kürt kanından elinizi çekin”, “Türk devletinin Kürdistan’daki katliamlarını durdurun” yazılı birçok pankart taşındı. Gösteri sık sık Norveççe “Katil Erdoğan”, “Kahrolsun ihanet”, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Azadî bo Kurdistan" sloganlarının atılmasıyla sona erdi.