Strasbourg direnişi sürüyor: Mücadele ile tecridi kıracağız

Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı Strasbourg’daki direniş eylemi 156’ncı gününe girerken, direnişe daha güçlü destek çağrıları yapılıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrinde Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi 14 kişinin başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi devam ediyor.

Aralarında siyasetçiler, aktivistler, hukukçu ve gazetecilerin olduğu eylemcilerin direnişi, yaşanan sağlık sorunlarına rağmen kararlılıkla sürdürülüyor.

YARIN KİTLESEL EYLEM DÜZENLENECEK

Direniş eylemi kapsamında yarın kentteki Avrupa Konseyi (AK) önünde bir kitlesel oturma eylemi düzenlenecek.

25 Mart’ta Avrupa Parlamentosu (AP) önünde 5 günlük kitlesel açlık greviyle başlatılan eylemler, son bir aydır AK önünde her çarşamba günü kitlesel oturma eylemi şeklinde yapılıyor.

“DİRENİŞ BÜYÜDÜKÇE TECRİT KIRILACAK”

Strasbourg’daki direniş eylemine başladığı günden bu yana Avrupa’daki Kürtlerden yoğun bir destek söz konusu. Avrupa’nın farklı yerlerinde tecride dikkat çekmek amacıyla her gün eylemler sürerken, onlarca Kürdistanlı da eylemin başından bu yana Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerine yardım ediyor, ziyaretçileri karşılıyor.

Bunlardan biri olan ve kendisi de daha önce cezaevinde iki kez kısa süreli açlık grevlerine katılan Mehmet Cahit Koyuncu adlı Kürt genci, direnişin her halükârda başarıya ulaşacağına olan inançla eylemcilere destek sunduğunu söyledi.

Şubat ayından bu yana yaşadığı Fransa’nın Besançon şehrinden gelerek eylem Tertip Komitesi’ne yardımcı olan Koyuncu, “Bu direniş, başta gençler olmak üzere tüm Kürtlerin desteğiyle önemli bir aşamaya geldi. Direnişin zaferi ise yine gençler başta olmak üzere tüm Kürt halkının hem direnen tüm eylemcileri hem de çocukları için tüm baskılara rağmen direnen anneleri sahiplenmesiyle gelecektir” dedi.

Gençlerin Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridi ‘normal karşılamaması’ gerektiğini vurgulayan Mehmet Cahit Koyuncu, “Bizler bunu kabullenmeyeceğiz ve her türlü mücadele ile bu tecridi kıracağız. Bunu yapmak için zindanlarda ve Strasburg başta olmak üzere her alandaki açlık grevlerine ilave olarak halkımızın alanlarda direnişi büyüterek sahiplenmesi gerekir. Bu direnişin düşmanı ne kadar çok zorladığı görülüyor ve direniş büyüdükçe tecridin kırılacağı da anlaşılıyor” diye konuştu.