Stuttgart’ta Rojava devrimi ile dayanışma mitingi

Almanya’nın Stuttgart kentinde Türk saldırılarına karşı Rojava devrimi ile dayanışmak amacıyla bir eylem düzenlendi.

Schlossplatz’da düzenlenen miting, MLPD/İCOR Stuttgart, Sindelfingen grubu ve Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından organize edildi. Eyleme çok sayıda Alman solcu da destek verdi.

Miting alanında açılan enformasyon masalarında Rojava devrimini anlatan broşürler dağıtıldı. Eylemciler, ‘’Kürdistan’a özgürlük, Almanya devletinin Türkiye devleti ve Erdoğan ile çalışmalarına son!’’, ‘’Kobane‘yi koru, Kobane’ye yardım için sınır kapılarını açın’’, ‘’Kürdistan’daki katliamları durdurun!’’ yazılı büyük pankartlar açtı.

Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (SDKTM) temsilcisi Seval Gümüş, İstanbul’da 27 Ekim’de yapılan dörtlü zirve ardından Rojava’ya yönelik başlatılan saldırılara dikkat çekerek, Erdoğan rejiminin “DAİŞ’in yapamadığını yapmaya çalıştığını” belirtti.

Enternasyonal Tugaylardan Eberhard Schmid ise, Kobanê sağlık merkezine gidip çalıştığını, bu çalışmalarına Kobanê devrimi için devam edeceğini dile getirdi.

Solidaritaet enternasyonalden bir aktivist ise Kobanê sağlık merkezi ve bağımsız elektrik üretimi cihazlarının (fotowoltaick) bu sağlık merkezine ulaşması için bağış yapılması çağrısında bulundu.

Kent sakinlerinin de kısa değerlendirmeleriyle destekledikleri Kobanê/Rojava devrimi mitingi sloganlarla sona erdi.