Gençlerden “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi eylemleri-YENİLENDİ-I

Almanya’nın Stuttgart, Dortmund ve Yunanistan’ın başkenti Atina’da alanlara çıkan gençler, Komalên Ciwan’ın başlattığı “Werin Cenga Azadiyê” hamlesini selamladı.

Almanya’nın Stuttgart kentinde TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında bir yürüyüş düzenledi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarının da protesto edildiği yürüyüşte, Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırısını da kınadı.

Eylemde sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Es Lebe Öcalan”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Hoch die Internationale Solidarität!” ve “Ciwan Fedayî ya Rêber Apo ye” sloganları attı.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da da “Werin Cenga Azadiyê” hamlesini sahiplenmek için bir eylem düzenlendi.

Kentin en turistik yeri olan Akropolis’te düzenlenen eylemde yapılan açıklamada işgal saldırıları da protesto edildi.

Kürdistan’ın savunması ve özgürleştirilmesinde birinci derecede gençlerin sorumlu olması gerektiği de dile gelen konuşmalar yapılırken eylemde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana gerilla”, “Em ciwan fedaiyê Reber Apo'ne”, “Diktatör Erdoğan” sloganları atıldı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eyleme polis saldırdı ve 2 TCŞ aktivistini gözaltına aldı.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde de TCŞ ve TekoJIN aktivistleri Komalên Ciwan’ın faşist Türk devletinin işgaline karşı başlatmış olduğu “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Dortmund şehir merkezinde trenlerde eylem yapıldı.

Bildirilerin okunduğu eylemde sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Ciwan fedayî ya Rêber Apo ye” sloganları atıldı. Gençler trenlerde bulunan kişilere ve koltuklara hazırlanan bildirileri bıraktı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentindeki Belle de Mai’de de “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında bir yürüyüş düzenlendi. Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde sloganlar atıldı.

Yürüyüş ardından da merkez tren istasyonu önünde bir açıklama yapıldı. Eylem sloganlarla sona erdi.