SYKP Avrupa, Erdoğan'a karşı meydanlara çağırdı

SYKP Avrupa, Almanya ziyaretinde bulunacak Erdoğan'a karşı 28 Eylül’de Berlin’de ve 29 Eylül’de Köln’de yapılacak eylemlere çağırdı.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Avrupa, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Erdoğan'a karşı meydanlara!" başlıkı açıklamada, "Erdoğan, Merkel hükümetinin daveti ile 28-29 Eylül 2018 tarihlerinde Almanya’da olacak. Erdoğan’ın tek elden yürüttüğü politikaları sebebiyle Türkiye’nin derin ekonomik ve politik kriz yaşadığı dönemde Merkel hükümetinin Erdoğan'ı davet etmesi ve Erdoğan'ı meşrulaştırma girişimleri ne Alman kamuoyu, ne de Almanya'da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlılar tarafından kabul edilemez" denildi.

28 EYLÜL'DE BERLİN, 29 EYLÜL'DE KÖLN'E...

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Göçmen ve yerli tüm işçi ve emekçileri, gençleri, kadınları faşist diktatör Erdoğan ve onu davet ederek, suçlarına ortak olan Alman devletini her alanda protesto etmeye, 28 Eylül’de Berlin’de ve 29 Eylül’de Köln’de yapılacak eylemlere kitlesel olarak katılmaya çağırıyoruz.

Hambach Ormanı Direnişi’nde Alman polisinin Gezi Direnişi’ni hatırlatan şiddeti, Alman devletinin Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimcileri kriminalize etme çabaları ve sembollerini yasaklaması, Erdoğan’a ekonomik-politik her türlü desteği veren Almanya’nın demokrasiyle arasındaki makası ne kadar açtığını göstermeye yeterli. Devletlerin devletlerle yaptığı kirli işbirliğini ancak halklarla halkların güçlü dayanışması bozar.

Erdoğan’ı 28 Eylül’de devlet töreniyle karşılayacak ve 29 Eylül’de Köln’de yandaşlarıyla cami açılışında buluşturacak olan Alman devletini kınıyoruz! 28 Eylül’de Berlin’de, 29 Eylül’de Köln’de Erdoğan’ı bir diktatör nasıl karşılanması gerekiyorsa öyle karşılamaya çağırıyoruz!"