SYKP Avrupa 'NO PASARAN' dedi

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Avrupa örgütü İsviçre’nin Basel şehrinde “Türkiye’de Faşizme ve Kadın Düşmanlığına NO PASARAN” temalı bir miting gerçekleştirdi.

SYKP Avrupa bir yıla yakın süredir devam ettirdiği “Erkek egemenliğe ve Heteroseksizme Karşı Mücadele” kampanyasının final etkinliği olarak İsviçre’nin Basel şehrinde, konunun güncel bağlantılarını da ele alan bir miting gerçekleştirdi.

Ağırlıklı olarak SYKP İsviçre örgütünün katıldığı mitinge Avrupa’nın kimi ülkelerinden SYKP’lilerin yanı sıra İsviçre’li demokrasi güçlerinden BastA, Kommunistische Jugend Schweiz, Der Funke, Halkların Demokratik Kongresi-İsviçre, Özgür Emekçi Kadınlar Platformu, Sosyalist Kadınlar Birliği – İsviçre, HDK Basel Kadın Meclisi, İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu, İsviçre Demokratik Haklar Federasyonu, Kürt – Türk – İsviçreliler Kültür Derneği (KUTÜSCH), Doğu İsviçre Halkevi Kültür ve Dayanışma Derneği (DİHKDD), Amitié Jeunesse Morteau, Kürdistan Komünist Partisi, CSK- Basel, Kızılbayrak çevrelerinden de katılım oldu.

Claraplatz’da toplanan kitle Markplatz’a kadar yürüdü. Mitingde ilk konuşmayı SYKP İsviçre Eşsözcüsü Olga Kasman gerçekleştirdi.  Kadın düşmanlığının dünyanın en eski baskı ve tahakküm meselesi olduğunu söyleyen Kasman, bugün Türkiye’de faşizm, Avrupa’da yeni sağ dalga eşliğinde bu düşmanlığın devam ettirildiğine vurgu yaptı.

Mitingde konuşma yapan Basels starke Alternative – BastA Tonja Zürcher da kadın düşmanı politikaların yüzyıllardır devam ettiğini belirterek bu eşitsizliklerin sanıldığının aksine Avupa Devletlerinde de yaygın olduğunu belirtti.

Kommunistische Jugend Schweiz temsilcisinin de bir konuşma yaptığı miting SYKP Avrupa Eşsözcüsü Duygu Yıldız’ın mücadele ve direniş kararlığı belirten konuşmasıyla son buldu