Taylan Kahraman Düsseldorf'ta anıldı

Kürdistan şehidi Taylan Özgür Kahraman Almanya'nın Düsseldorf kentinde anıldı.

Bu Pazartesi günü saat 14:00'da yapılan anmaya ailesi ve arkadaşları katıldı.

Anmada Kürt Kadın Hareketi adına bir konuşma yapan İlke Jiyan, “Her bir şehit arkadaşın arkasından konuşmak, onları ifade etmek bizim açımızdan çok zor. Onlara layık olabilecek kelimeleri bulabilmek, onları anlatabilmek elbette çok zor ama bir o kadar da gerekli” dedi.

Jiyan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Kürdistan'ın dört bir tarafında, Avrupa'da, dünyanın her yerinde Kürtler hala dimdik ayaktaysa, hala ben varım diyebiliyorsa şehitlerimiz ve zorlu mücadele sayesindedir. Taylan Özgür arkadaş yaşamını yitirdiğinde 21 yaşındaydı. Çok gençti. Avrupa'daydı. Bir çoğumuzun normal yaşam şartlarında yetinebileceği birçok imkana da sahipti. Fakat gerektiğinde özgürlük için canını ortaya koydu. Kürt Hareketi ve Kürt Kadın Hareketi olarak şehitlerimizin anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”

Anmada Taylan Özgür Kahraman'ın annesi Şengê Kahraman ve babası Ozan Cömert de bir konuşma yaptı.

Şengê Ana, şunları ifade etti:

“Hevalê Taylan 22 yıl önce özgürlük ateşini yaktı. Hevalê Taylan'ı ve o süreçte özgürlük ateşi yakan diğer arkadaşların anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Son dönemlerde Yılmaz ve Beşir arkadaşlar da şehit düştüler. Onların anıları önünde de saygıyla eğiliyorum. Şehitler bizi üzüyor ama bağlılığımızı, bilincimizi ve gücümüzü arttırıyor. Hiçbir zaman pişman değiliz. Namus ve şeref yolunu bize verdiler. Şehitlerimizle başımız diktir.”

Ozan Cömert de yaptığı konuşmada, şehitlerin Kürdistan toprağına düşmediği gün kalmadığını, yüzbinlerce Kürt evladının şehit olduğunu söyledi.

“Şehitleri andığımız günler kutsal günlerdir” diyen Ozan Cömert konuşmasını şöyle tamamladı:

“Serok Apo ve şehitlerin insanlık için çıkardığı ortaya çıkardığı felsefenin etrafında toplanan tüm insanlarımızı ve dört bir yanında bu felsefeye sahip çıkan insanlık ailesini de selamlıyorum. Bu felsefeyi anladığımız zaman başarı daha erken yaşanacaktır.”

22 yıl önce, 21 Aralık 1998 günü Taylan Özgür Kahraman, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki uluslararası komployu protesto etmek için Almanya'nın Düsseldorf kentinde bedenini ateşe vermişti.

Kahraman'ın ağabeyi Sinan Kahraman da Botan'da ARGK saflarında bir gerilla olarak şehit düşmüştü.