TC’nin işgal saldırılarına tepkiler büyüyor-YENİLENDİ

Hegemonya savaşında “arabuluculuk” rolü verilen Türk devletinin eşzamanlı Kürdistan'a saldırganlığına tepki gösteren gazeteciler ve parlamenterler, Türkiye’yi “ikiyüzlü” olarak değerlendirirken, işgal saldırılarını gündeme almayan medyayı da eleştirdi.

17 Nisan’da Türk devletinin NATO desteği ve KDP ortaklığıyla Medya Savunma Alanlarına işgal saldırısına tepkiler yayılıyor. 

Başta Kürt halkı olmak üzere farklı çevrelerin tepki gösterdiği işgal saldırılarındaki NATO desteği vurgulandı. Gazeteciler ve parlamenterler, Rusya ile NATO korumasındaki Ukrayna arasındaki savaşta “arabuluculuk” rolü verilen Türk devletinin eşzamanlı olarak Kürt halkına yönelik saldırganlığına tepki gösterdi. 

EWA ERNST-DZIEDZIC: ‘İKİYÜZLÜLÜK’

Yeşiller Partisi’den Avusturya Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Sözcüsü Ewa Ernst-Dziedzic, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “#Ukrayna'daki savaşın ardından #Türkiye, kuzey Irak'taki Kürt milislere karşı bir saldırı başlattı. Erdoğan, #RusyaUkraynaSavaşı'nda kendisini barış arabulucusu olarak sunması ve aynı zamanda güneydeki komşu ülkelere uluslararası hukuku ihlal eden bir saldırıyı hızlandırması ikiyüzlülük” ifadesini kullandı. 

https://twitter.com/dziedzic_ewa/status/1516349002568146944?s=24&t=p0rooqPqKbL3bQjUqo34tw

MAX LUCKS: ‘YASADIŞI SALDIRILAR SON BULMALIDIR’

Alman Yeşiller Partisinin Bochum’dan seçilen Parlamenteri Max Lucks ise Twitter hesabında işgalci Türk devletinin NATO’ya zarar verdiğini ifade ederek  “Türkiye, günlerdir Kuzey Irak'taki Kürdistan bölgesine yönelik yoğun bir askeri operasyon yürütüyor. Türkiye, yasa dışı harekatı ile tüm NATO'ya ve kendisine zarar vermektedir. Bu yasadışı saldırılar bir an önce son bulmalıdır.  Kürt sorununun çözümü için siyasi ve diplomatik bir yanıta ihtiyaç var!” yazdı.

https://twitter.com/max_lucks/status/1516774824311459848?s=24&t=p0rooqPqKbL3bQjUqo34tw

GAZETECİLERİN SESSİZLİĞİNE TEPKİ

İşgalci Türk devlet saldırılarının basında yeterli düzeyde yer almadığını eleştiren ARD'de yayınlanan MONİTÖR programı yayın yönetmeni ve sunucusu George Restle, Twitter hesabından; “Değerli meslektaşlarım, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı haklı olarak haberlere hakim olsa bile, Türkiye'nin Kürtlere karşı savaşı, bizim için bir dipnottan daha değerli olmalıdır” diye yazarak gazetecilerin sessizliğine tepki gösterdi. 

https://twitter.com/georgrestle/status/1516316391485415425?s=24&t=T0Zcq8ZGQdapIATnSt_zmQ