TCŞ ve TekoJIN'dan üç merkezde tecrit protesto-YENİLENDİ

Almanya’nın başkenti Berlin, Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösü ile Marignane kentlerinde alanlara çıkan TCŞ ve TekoJIN aktivistleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uyugulanan tecrit, işgalci Türk devletinin soykırım saldırıları (Tevgera Ciwanên Şoreşger) TCŞ ve TekoJIN'ın çağrısı ile düzenlenen eylemlerle protesto edildi. 

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de TCŞ ve TekoJIN aktivistlerinden “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylem düzenlendi.

“Ji bo Azadiya Rêber Öcalan – Werin Cenga Azadiyê” çağrısıyla Nav-Berlin ve Berlin Dest-Dan Kadın Meclisi’nin de destek verdiği yürüyüş Kottbusser Tor’da başladı.

Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan yürüyüşte tertip komitesi adına yapılan açıklama da “Bugün burada bulunma nedenimiz 1999 yılından bu yana tecrit altında tutulan Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın tecrit koşullarına dikkat çekmek ve fiziki özgürlüğünü sağlamaktır” denildi.

Yürüyüş boyunca “Zeit ist gekommen Freiheit für Öcalan”, “Öcalan‘in özgürlüğü içim ayağa kalkma zamanı”, “Der Türkische Staat führt das Massaker”, “Die Eziden in Shingal weiter fort!”, “Defend Kurdistan gegen die türkische Besatzung”, “Gemeinsam gegen Faschismus und Besatzung aufstehen!”, “Zusammen Kurdistan verteidigen” pankartları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dev posteri taşındı.

Sık sık “Bijî Azadî Bijî Rojava Weg dem verboten von PKK”, “Freiheit für Öcalan Frieden in Kurdistan”, “Es Lebe Öcalan”, “Katil Türkiye”, “Terrorist Erdoğan”, “Hoch die Internationale Solidarität”, “Alle Besatzer raus aus Kürdistan”, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarının atıldığı yürüyüşten sonra Hermannplatz’da ise bir miting düzenlendi.

Nav-Berlin eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz mitingde yaptığı konuşmada Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün başta Kürt halkı olmak üzere tüm halklar için önemli olduğunu söyledi. Yılmaz, başta Almanya olmak üzere Türkiye’nin hem tecrit uygulamasına hem de Güney Kürdistan işgaline destek verdiklerini ancak halkın direnişiyle tecridin ve işgal saldırılarının son bulacağını belirtti.

Eylem sloganlarla sona erdi.

EVRY

Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde de TCŞ ve TekoJIN aktivistlerinin çağrısı ile “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İşgalci Türk devletinin soykırım saldırılarının protesto edildiği yürüyüş bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir” ve “Libere Öcalan” sloganları atıldı.

Yürüyüş ardından da Grigny merkezi tren istasyonu önünde bir miting yapıldı. Eylem sloganlarla sona erdi.

MARIGNANE

Marignane’da TCŞ aktivistleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit, işgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği soykırım saldırılarını protesto etmek ve açlık grevlerine dikkat çekmek için eylem düzenledi.

Fransa’nın Marignane kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivistleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması için düzenlenen açlık grevlerine dikkat çekmek ve Şengal’e yönelik işgalci Türk devletinin soykırım saldırılarını protesto etti.

Eylemde yapılan açıklamada gençlerin her gün alanlarda olacağını belirtti.