TCŞ, NRW’deki Kürtleri ve dostlarını alanlara çağırdı

Devrimci Gençler Hareketi (Tevgera Ciwanên Şoreşger-TCŞ), Almanya’nın NRW eyaletinde Kürtleri ve dostlarını bu akşam Leyla Güven için acil eyleme çağırdı.

Gençlik hareketi, Salı akşamı NRW’nin bir çok kentinde açlık grevcilerin durumuna dikkat çekmek için eylemler düzenleyecek.

Yazılı bir açıklama yapan TCŞ, “tüm Kürdistanlılar ve enternasyonalistleri seferberlik halinde” eylemlere katılmaya ve grevcilerle dayanışmaya çağırdı.

Açıklamada "Leyla Güven yoldaşın öncülüğünde süren açlık grevi direnişleri kritik bir aşamaya ulaşmıştır. Her an geri dönüşü olmayan durumlar yaşanabilir. Artık devrimci gençlik öncülüğünde bütün halkımız seferberliğe geçmeli açlık grevindeki yoldaşlar ile bir olarak Önder Apo etrafında kenetlenmelidir” denildi.

Gençlik hareketi, “Bu temelde gün Avrupa sokaklarını direniş alanlarına çevirme günüdür. Bu akşam Almanya'nın NRW eyaletinde yaşayan bütün halkımızı Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde alanlara çıkmaya ve akşam bütün şehirlerde düzenleyeceğimiz mitinglere katılmaya çağırıyoruz” diye ekledi.