TCŞ ve JCA’dan Almanya’da Türk devlet faşizmine karşı yürüyüş

Almanya’nın Bielefeld kentinde TCŞ ile JCA’nın düzenlediği bir yürüyüş ile Türk devlet faşizmine karşı direniş mesajı verildi.

Türk devletinin koronavirüs döneminde Kürdistan’ın dört bir yanında gerçekleştirdiği saldırı ve savaş suçları bugün Almanya’nın Bielefeld kentinde yapılan eylemle protesto edildi. Eylem, “Varlığımıza yönelik saldırıya hayır! Türkiye’nin Kürdistan’daki savaşına son!” şiarıyla düzenlendi.

Saat 14.30’da Bielefeld merkez tren istasyonu önünde gençlerin toplanması ile başlayan eylemde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Azad (JCA), TEV-DEM ve TJK-E bayrakları taşındı.

Türk devletinin Güney Kürdistan’da Maxmur kampına ve Kandil’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edilirken, HDP’li belediyelerin AKP/MHP tarafından gasp edilmesi, Rosa Kadın Derneği’ne yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride de dikkat çeken gençler, “İmralı’ya bin selam!” yazılı pankart taşıdı. Almanya’da uygulanan katı PKK yasağını da protesto eden gençler, Kürtçe ve Almanca hazırladıkları pankartlar ile Alman devletinin PKK yasağını kaldırmasını istedi.

Pankartlarda siyasi tutsakların durumu, Almanya’daki ırkçı saldırılar, faşist Erdoğan’ın kadın düşmanı politikaları, Rojava’daki demokratik konfederal sistem ve Alman devletinin faşist Türk devleti ile olan işbirliğine de dikkat çekildi.

Eylemciler, koronavirüs karantinası sırasında uzun vadeli ‘ölüm sessizliğinin’ kırılmasını ve işgalci Türk devletinin Kürdistan’a ve Kürt halkının değerlerine saldırısına karşı gençlere direnişe geçme çağrısında bulundu.

Eyleme Köln, Düsseldorf, Hannover, Kassel, Bochum, Duisburg, Aachen, Dortmund ve Essen şehirlerinden Alman FFF, Antifa, Linksjugend (Solcu gençlik), Ende Gelände örgütleri ve Kürdistanlılar katıldı.

Şehir merkezinde düzenlenen yürüyüş ardından Bielefeld belediyesi önünde yapılan konuşmalar ve ardından çekilen halaylar ile eylem sona erdi.