Berlin, Stuttgart ve Zürih'te "Abdullah Öcalan'a özgürlük" eylemleri-YENİLENDİ-I

Almanya’nın Stuttgart ve başkenti Berlin ile İsviçre'nin Zürih kentinde TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, tecridi protesto amacıyla çeşitli eylemler düzenledi.

Almanya’nın Stuttgart kentinde TCŞ ve TekoJIN aktivistleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle “Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında 16:00’da Schlossplatz’da stant açtı.

Bildirilerin  dağıtıldığı stant eyleminde işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik soykırımcı saldırılarına, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bulunduğu tecrit şartlarına ve fiziki özgürlüğünün zamanının geldiği konularına dikkat çekildi.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de de gençler düzenledikleri eylem ile tecridi protesto etti.

Berlin Özgür Kürdistanlılar Derneği ve Dest-Dan Kadın Meclisi aktivistleri de destek verdiği çadır

eyleminde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik, Ekolojik, Cinsiyet Özgürlükçü toplum paradigmasından her hafta bir konu seçilerek seminer de verildi.

İlk haftanın seminer konusu Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğü ve kadın bilimi olarak belirttiği “Jîneolojî” üzerine değerlendirmeleri üzerinde duruldu. Aktivistler ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Uygarlık Manifestosu ilgili bölümlerinden hazırladıkları broşürleri çevredekilere dağıttı.

Aktivistler eylemde sık sık “Bê Serok jiyan nabe”, “Es Lebe Öcalan”, “Bijî berxwedana İmralı”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Es Lebe gerilla”, “Alle Besetzer raus aus Kurdistan” ve “Scluss mit dem Massaker in Kurdistan” sloganları attı.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde TCŞ aktivisti gençler düzenledikleri sivil itaatsizlik eylemi ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etti.

Merkez tren istasyonunda düzenlenen eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fiziki özgürlük talep edilirken, tecrit protesto edildi.

“Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında düzenlenen eylemde bildiriler okundu.

Sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Es Lebe Öcalan” sloganlarının atıldığı eylem, gençlere alanlara çıkma çağrısı ile sona erdi.