TJK-E, ABD konsoloslukları önünde eyleme çağırdı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), ABD’nin PKK’li yöneticileri hedef alan kararına karşı 9 Kasım’da ABD konsoloslukları önünde eyleme çağırdı.

TJK-E, yaptığı yazılı açıklamada ABD’nin Çarşamba günü KCK ve PKK yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan’ın başına ödül koyduğu kararına tepki gösterdi.

Yazılı açıklamada, “Yasaklarla, engellemelerle, kirli ittifakların aldığı kararlarla Kürt kadınlarının, Kürt halkının Özgürlük mücadelesi durdurulamaz” denildi.

TJK-E’nin açıklaması şöyle:

“Önder Apo’ya Özgürlük” hamlesi kapsamında Kürt kadınları ve Kürt halkı olarak önümüzdeki yılı özgürlük yılı yapma kararlılığımız ve iddiamız büyüktür. Bu kararlılık ve iddia karşısında uluslararası komplonun 20. yılında komplocu güçler yeni bir soykırım konseptini devreye koymuştur. 6 Kasında Strasbuorg’da Kürt kadınlarının, halkının ve dostlarının “Önder Apo’ya Özgürlük” şiarıyla başlattığı eylemsel sürece Fransa polisi saldırmış, ardından komplonun bir parçası olarak siyasi bir karar ile eylemlerimiz yasaklamıştır. Yine Kürt halkının öncülerine dönük ABD’nin Kürt Özgürlük Hareketi’nin öncülerinden olan Sayın Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında almış olduğu karar Önder Apo’ya yönelik komplonun bir parçası ve devamı olarak devreye konmuştur. Kürt halkına dönük bu düşmanca kararın hiçbir siyasi, ahlaki ve hukuki karşılığı yoktur. Bu karar komployu, 20 yılında yenileme çabasıdır.

Uluslararası komplo, Önder Apo’nun büyük direnişi ve Kürt kadınlarının, halkının mücadelesiyle boşa çıkarılmış, Ortadoğu halkları içinde umut olmuş, dünya halklarının özgürlük ve demokrasi mücadelesine yeni bir kapı açmıştır. 20. yılında yeni bir soykırım konsepti ile Kürt halkına dönük yapılan bu saldırılar özgür Kürde olan düşmanlığın en çıplak ifadesidir. Unutulmamalı ki 21. yüzyılda dünyayı barbarlık ve vahşetle sarsan DAİŞ’e ve faşist Türk devletine karşı, Önder Apo’nun düşünceleri, Kürt halkının ve öncülerinin mücadelesi kazanmıştır. Ortadoğu’da yaşayan halklar için, kadınları için karanlıktan kurtuluş ve aydınlığa atılan adımlar bu mücadele ile gerçekleşmiştir.

Bilinmelidir ki, yasaklarla, engellemelerle, kirli ittifakların aldığı kararlarla Kürt kadınlarının, Kürt halkının Özgürlük mücadelesi durdurulamaz. Kürt kadınları ve halkı Önder Apo’nun özgürlüğünü kendi özgürlüğü bilmiştir. Komplolara karşı Kürt kadınlarının cevabı mücadeleyi büyütme olacaktır. Kürt halkının soykırımını hedefleyen ve destekleyen bu saldırılara karşı Kürt kadınları, Kürt halkı ve demokrasi güçleri sessiz kalmayacaktır. Kürt halkının en temel özelliği özgürlükte olan ısrarı ve değerlerine olan bağlılığıdır. Tarih boyunca sayısız soykırım saldırılarına maruz kalan, komplolarla hedef alınan Kürt halkı, bu saldırılara karşı her zaman örgütlenerek, kenetlenerek, mücadele ederek cevap olmuştur. Bugünde halkımız Önder Apo’nun özgürlüğüne kenetlenmiştir. Komplonun bir devamı olarak gerçekleşen saldırılara karşı halkımız her zamankinden duyarlı ve eylemsel bir süreçle cevap olacaktır.

9 Kasım başta olmak üzere ABD konsoloslukları önünde yapılacak protesto eylemlerine başta kadınlar ve gençler olmak üzere halkımız güçlü katılmalıdır. 10 Kasım’da Avrupa’da birçok merkezde yapılacak eylemlere kadınlar öncülük etmeli, her yeri eylem alanına çevirmeli, Önderliğine, değerlerine güçlü sahip çıkmalıdır. Soykırım saldırılarına karşı yapılan her eylem, yükseltilen her ses haklı ve meşrudur. Özgürlüğe inanmış her kadın bu haklı ve meşru mücadelede yerini almalı, inisiyatifli ve yaratıcı olmalı, bulunduğu alanı eylem alanına çevirmelidir. “Jin, jiyan,Azadi” sloganı her yerde yükselmelidir.”