TJK-E Til Rıfat’taki katliama sessiz kalmamaya çağırdı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Türk devletinin Şehba’da 2 Aralık günü gerçekleştirdiği katliamı kınayarak, faşist saldırılara karşı sessiz kalmamaya çağırdı.

İşgalci Türk devleti, Şehba bölgesindeki Til Rifat ilçesine okuldan çıkan çocukları bombalayarak, 8’i çocuk 10 sivili katletmiş, 10’unu da yaralamıştı.

TJK-E, “Şüphesiz ki faşist Türk devletinin bu saldırıları Kürt halkına dönük topyekün imhayı amaçlamaktadır. Ve saldırıları tüm dünyanın gözü önünde yapmakta ve dünya katlıma karşı sessiz kalmaktadır. Sessiz kalan kalan her ülke, her kurum ve güç bu vahşete ortaktır” dedi.

Açıklamada, “Kürt soykırımının bir devamı olarak geliştirilen bu katliamın özellikle Kürt çocuklarını, sivil insanları hedef alması bilinçlidir ve soykırım zihniyetinin Kürt halkına dönük imha konseptinin farklı planlarıdır. Amaç Kürdistan coğrafyasını insansızlaştırmak ve halkı yerinden yurdundan etmektir” diye belirtildi.

Bu saldırıların Kürt halkının bölgede elde ettiği statüyü darbelemek istediğini kaydeden TJK-E, “Faşist Türk devletinin bu saldırıları, Kürdistan’ı yeni baştan işgal etme harekatıdır. Ancak bu faşizan saldırılar halkımız tarafından boşa çıkarılacaktır. Türk sömürgeciliği, Uluslararası komplocu güçler, işbirlikçileriyle birlikte yenilip, tarihin çöp sepetine atılacaktır” ifadelerini kullandı.

Pazartesi günü Türk devleti tarafından yapılan saldırıların bir kereliğine mahsus olmadığını belirterek, “bu saldırıların süreceğini iyi bilmek gerekir” diyen TJK-E, şöyle devam etti:

“Türk devleti, Kürt halkına yönelik düşmanca politikalarını her alanda, Kürdün bulunduğu her yerde uygulamakta ve bunu vahşet düzeyinde yapmaktan çekinmemektedir.

Bundan dolayı Kürt halkı, faşist Türk devletinin saldırılarına sessiz kalmamalıdır. Halk olarak varlığını koruma ve özgürce yaşama hakkı için her alanda sesini yükseltip Rojava (Tıl Rıfat) halkını ve çocuklarını sahiplenmelidir.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E olarak, işgalci Türk devletinin yapmış olduğu bu saldırıları kınıyoruz. Başta Avrupa’da yaşayan kadınları ve Kürdistanlıları, Türk devletinin soykırımcı politikalarını her alanda protesto etmeye çağırıyoruz!

Gün Faşizme karşı kendi halkının yanında olma ve mücadeleyi yükseltme günüdür!”