Toronto'da protesto, Marsilya’da La Provence yetkililerine dosya

Toronto Demokratik Kürt Meclisinin çağrısıyla bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin Güney Kürdistan'a dönük işgalci saldırılarını protesto etti; Marsilya’da da gençler işgale karşı La Provence gazetesine dosya sundu.

Kanada'nın Toronto kentinde Demokratik Kürt Toplum Meclisi’nin çağrısıyla bir araya gelen Kürdistanlılar, Toronto Türk Konsolosluğu önünde protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Protesto boyunca "Öcalan'a özgürlük", "Bijî berxwedana gerîla", "Rojava yalnız değildir", "Kürdistan'a özgürlük", "Direne direne kazanacağız", "PKK halktır, halk burada", "Türk rejimi Kürtleri katlediyor", "Faşist Erdoğan",  "Türkiye Kürdistan'dan defol" sloganları atan kitle, faşist Türk devletinin Kürtleri katletmeye devam ettiğine dikkat çekti.

İngilizce ve Türkçe okunan basın açıklamasında, "Erdoğan’ın saldırgan ve işgalci yüzü Kürdistan'da bir daha görülüyor. Kürt halkına karşı inkar ve savaş politikası Türk devletinin ve Erdoğan’ın temel ilkesidir. Bu saldırıları kınıyor ve Türkiye’nin Güney Kürdistan'dan askerlerini derhal çekmesini talep ediyoruz" denildi.

LA PROVENCE GAZETESİNE DOSYA

Fransa’nın Marsilya kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyeleri, La Provence gazete binasına giderek, Türk devletinin işgal saldırılarının kamuoyuna duyurulması talebini içeren bir dosyayı gazete yetkililerine sundu.

Ellerinde “İşgale son” pankartlarıyla La Provence binasına giren gençler, yetkililerle bir görüşme yaptı.