Toronto'da tecrit ve işgal saldırıları protesto edildi

Kanada Toronto'da İmralı tecridi ve işgalci saldırılar protesto edildi, uluslararası sessizliğe tepki gösterildi.

Kanada'nın Toronto kentinde Defend Kurdistan’ın çağrısı ile düzenlenen eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Defend Kurdistan’ın çağrısı ile Avrupa birçok kentinde düzenlenen eylemlere Toronto'daki Kürdistanlılar da destek verdi.

Şehrin yoğun bölgelerinden North York Civic Centre'de bir araya gelen halk, Kanadalılara da 100 adet bildiri dağıttı.

"Jin Jiyan Azadî", "Bijî Serok Apo", "Freedom for Öcalan", "Bijî berxwedana gerilla", "HDP is not alone", "Turkey out of Kurdistan" sloganlarının atıldığı eylem halaylarla sona erdi.

'KÜRDİSTAN'I ELE GEÇİRMEK İSTİYORLAR'

Eylemde okunan bildiride, Türk devletinin işgalci saldırılarına dikkat çekilerek, "Erdoğan, yıllardır, bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu tarafından kontrol edilen toprakları fethetme arzusunu defalarca ilan ederek, bölge halkları pahasına Türkiye'nin Ortadoğu'da bölgesel bir güç simsarı olarak konumunu güvence altına almaya çalıştı. İlk hedefi Kürdistan'ın Türkiye'ye komşu iki parçasını, Rojava ve Güney Kürdistan'ı ele geçirmektir" denildi.

Uluslararası sessizliğe tepki gösterilen bildiride, şu mesajlar da verildi:
"Şimdi tüm dünyadaki insanları, Türk işgaline karşı Kürdistan'ı Savunma yönündeki uluslararası girişimi desteklemeye, Güney Kürdistan'a yönelik Türk askeri saldırganlığına derhal son verilmesini ve tüm Türk birliklerinin geri çekilmesini talep etmeye çağırıyoruz."