Türk devletine tepkiler dinmiyor

On binlerce kişinin katıldığı yürüyüşlerle Türkiye’nin, Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

Almanya’nın Hannover, Münih, Fransa’nın Gronoble ile İtalya’nın Pisa ve Milano kentlerinde alanlara çıkan on binlerce kişi Türk devletine öfkesini dillendirdi.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde KON-MED çağrısıyla bugün Kürdistanlılar ve dostları Rojava yönelik işgal girişimini miting ve yürüyüşle protesto etti. Merkez tren garın önünde toplanan kitle “Rojava’da sivilleri katletmesini durdurun” pankartları arkasında yürüyüşe geçti. Yürüyüş korteji Türk konsolosluğun sokağından geçtiği sırada kitle sık sık “Terörist Türkiye”, “Terörist Erdoğan”, “Kafir Erdoğan” sloganlar attı.

20 binden fazla kişinin katıldığı yürüyüşte ara sıra Türk faşist grupları provokasyon girişimlerinde bulundular. Yürüyüşe FC Rojava Futbol takımı üniformasıyla katıldı. Kent merkezini dolaşan yürüyüş korteji tekrar merkez tren garın önüne ulaştı. Burada yapılan kısa mitingle gösteri son buldu.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde Kürdistanlılar ve dostları Rojava için bugün meydanlarda. “Bahnhofplatz” meydanında toplanan iki binden fazla kişi Türk devletini kınama amacıyla yürüyüşe geçti. Kürdistanlıların yanı sıra Türkiyeli sol, Alman sivil toplum örgütleri ve siyasi parti üyelerinin de yerini aldığı yürüyüşte YPG/ YPJ bayrakları açıldı. Sık sık “Biji YPG”, “Biji YPJ”, “Biji Berxwedana Rojava” ve “Terörist Erdoğan” sloganlarının atıldığı yürüyüşte Kuzey-Doğu Suriye halklarıyla dayanışma mesajları verildi.

MİLANO VE PİSA

İtalya’nın Milano ve Pisa kentlerinde de düzenlenen gösterilerle Türk devletinin işgal saldırıları kınandı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşlerde Türk devletinin saldırılarının son bulması istendi. Kürdistanlıların yanı sıra İtalyanların da kitlesel olarak katıldığı, sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği yürüyüşte Roma hükümetinin saldırılar karşısında harekete geçmesi talep edildi.

GRENOBLE

Fransa’nın Grenoble kentinde de bugün kitlesel protesto gösterisi vardı. “Victor Hugo” meydanında toplanan Kürdistanlılar ve Fransızlar yürüyüş gerçekleştirdi. Fransız sivil toplum kuruluşların da destek verdiği yürüyüşte sık sık “Katil Erdoğan”, “Rojava Kürtlerindir”, “Rojava’dan çık” gibi sloganların atıldığı yürüyüşe Fransız basını da yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüş sırasında başta Fransa olmak üzere Avrupa Birliği’nin saldırıların son bulması için harekete geçmesi çağrıları yapıldı.