Türk devletinin işgal saldırıları protestoları sürüyor

İşgalci Türk devleti ile çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına Avrupa’daki tepkiler sürüyor.

DELEMONT

İsviçre’nin Jura kantonun başkenti olan Delémont kentinde merkez tren istasyonu önünde yapılan eyleme Kürdistanlılar başta olmak üzere İsviçreli parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Unia sendikası, İsviçre Kadın Grevi Platformu, PCSI (Parti Chrétien-Social Indépendant), Les Vert Jurassien (Yeşiller Partisi Jura), PS (Sosyalist Parti), POP (Parti Ouvrier et Populaire ), JuraEnMarche partileriyle sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve bağımsız milletvekilleri Pauline Queloz, Raoul Jaeggi tarafından imzalan ortak metin okundu.

Okunan basın metninde dünya halklarına barış içinde yaşamanın modelini oluşturan Rojava Kadın Devrimi’nin bugün tehlikeyle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Yapılan basın açıklaması sonrası eylem sonlandırıldı.

BASEL

Akşam saatlerinde Bahnhofplatz’da bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlıyla onların dostları Türk devletiyle çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik sürdürdüğü işgal ve katliamlara karşı bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Sık sık Türk devletinin Rojava’da yaptığı sivil katliamlara dikkat çekilen sloganların atıldığı yürüyüşte aktivistler tarafından İsviçre bankaları Credit Suisse ile UBS önünde mumlar yakılarak bankalara işgal ve katliamların ortağı olmayın mesajı verildi.

Yapılan konuşmalarda “Türk devletiyle ticari ilişkilerinizi sonlandırın sizin kredinizle alınan bombalar Rojava’da Kürtlerin üzerine yağıyor” denildi.

Kanton Parlamentosu önünde eylem sona erdi.

BILBOA

Bask Ülkesi’ndeki Bilboa kentinde de yaklaşık 100 kişinin katılımı ile Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Onur direnişinin sahiplenildiği eylemde Heyva Sor a Kurdistan’ın yardım kampanyasına da dikkat çekildi. Şehitler için de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.