Son Dakika: KCK: Demokratik güçler tarihsel sorumlulukla karşı karşıyadır

Türk devletinin saldırıları Roma’da iki eylemle protesto edildi

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen iki eylem ile protesto edildi.

İtalya’nın başkenti Roma’da iki eylem ile Türk devletinin işgal saldırıları ve soykırımları protesto edildi.

Birinci eylem Demokrat Parti öncülüğünde düzenlendi. 40 milletvekili ile çok sayıda sivil toplum örgütünün katıldığı eylem Piazza della Rotanda’da yapıldı.

Demokrat Parti Genel Sekreteri Nicola Zingaretti, Radikal Parti Genel Sekreteri Emma Bonmi, İtalya Meclisi eski başkanı Laura Bodirini, İtalya Sol Parti lideri Nicola Fratiani ile UIKI’den Yılmaz Orkan eylemde konuşmalar yaptı.

Konuşmalarda işgalci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları ve katliamlara karşı durulması, bunun pratikte bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi. Kuzey Doğu Suriye’nin hava sahasının kapatılması gerektiği de vurgulandı.

İkinci eylem de yine İtalyanlar tarafından organize edildi. Roma’ya bağlı Ciampigno’da yapılan eylemde Rojava’ya yönelik saldırıların derhal durdurulması ve insani yardım için derhal bir koridorun açılmasının önemine dikkat çekildi.

Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye silah satışını askıya almasının sadece söylem olduğuna da vurgu yapılan konuşmalarda hava sahasının Türkiye’ye kapatılması gerektiği de vurgulandı.

Türk devletinin düzenlediği saldırıların Kürtlere karşı etnik bir temizlik olduğu, şu anda savaşa sessiz kalan devletlerin yıllar sonra bu katliamdan sorumlu olacakları da kaydedildi.