Türk konsoloslukları Erdoğan’ın hizmetinde

24 Haziran seçimleri için oy verme işleminin Almanya’da Türk konsolosluklarına kayıtlı herkese Erdoğan’ın imzasıyla mektuplar gönderdiği ortaya çıktı. Mektupta Erdoğan yurt dışında yaşayanlar için yapılan hizmetler karşılığında oy istedi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da 24 Haziran günü yapılacak seçimler için yurt dışındaki en kalabalık seçmen kitlesinin yaşadığı Almanya, Avusturya ve Fransa’da oy verme sürüyor. Bu dönemde seçmenleri etkilemek için Türk Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Almanya’da yaşayan seçmenlere mektuplar gönderildiği ortaya çıktı.

ANF’nin araştırmasına göre mektuplar, Almanya’daki Türk konsolosluklarına herhangi bir şekilde yolu düşen, ikametgah kaydı olan veya pasaport/nüfus cüzdanı çıkartan herkese gönderildi. Bu da vatandaşlık hizmeti vermek dışında hiçbir fonksiyonu olmayan Türk konsolosluklarının Erdoğan iktidarının hizmetinde olduğunu bir kez daha belgeledi.

ERDOĞAN HİZMETLER KARŞLIĞINDA OY İSTEDİ!

Ankara’daki AKP Genel Merkezi’nden gönderilen ve seçmenlerin teker teker ismine hitap edilerek kaleme alınan mektuplarda Erdoğan, yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşlarına “O kadar sizin için kolaylar sağladık, siz de oyunuzu bize verin” mesajları veriyor.

Ayrıca “Türk diasporası” gibi ırkçı ifadelerin de yer aldığı mektupta Erdoğan açıkça Avrupa’ya gönderilen öğretmenler ile imamların iktidarı tarafından görevlendirildiğini itiraf ediyor. İşte Erdoğan’ın mektuplarında öne çıkan ifadeler:

 “Yurt dışındaki vatandaşlarımıza sunduğumuz kamu hizmetlerini iyileştirdik. Başkonsolosluklarımızı sizlere gerçek anlamda hizmet veren irtibat noktaları haleni getirdik. Çocuklarımızın anadilini, dinini, kültürünü öğrenmesi için binlerce öğretmen ve din görevlisini görevlendirdik. Gençlerimizin eğitimi için burslar tahsis ettik, Türk üniversitelerinde ücretsiz eğitim alabilmelerini sağladık.

Yurt dışında kurulan sandıklarda 7-19 Haziran tarihleri arasında oy kullanılacaktır. Ülkemizin geleceği için tarihi öneme sahip bu seçimlerde sizlerin desteğiyle yeni bir başlangıcın adımını atacağız. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan kardeşlerimize, geçtiğimiz 16 yıldaki hizmetlerimize ilave olarak “Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye” sözü veriyoruz.”