Türk devleti Paris Katliamı’nı itiraf etti

Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, katıldığı bir televizyon programında Paris’te üç kadın devrimcinin katledilmesinin bir devlet operasyonu olduğunu kabul etti. KCDK-E ve TJK-E, Fransa hükümetini sorumluluğa çağırdı.

Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, CNN Türk’de 16 Şubat günü yayınlanan bir programda, KCK yöneticilerinin hedeflenmesi gerektiğini savunurken, “Avrupa’da bunların unsurları var. Avrupa’daki unsurlarına bir şey yapmamız gerekiyor. Yani daha evvelden Paris’te yapıldı ama, evet…” itirafında bulundu.

Paris’te 9 Ocak 2013’te PKK kurucularında Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez, katledilmişti. Soruşturmada MİT bağlantısı ortaya çıkmış ve iddianamede yer almıştı.

KCDK-E ve TJK-E yaptığı yazılı açıklamada bu itirafa dikkat çekerek, başta Fransa olmak üzere Avrupa hükümetlerini sorumluluğa çağırdı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Garê’de ağır yenilgi alan Türk devleti, katlettikleri esir askerlerin suçu-sorumluluğu altındayken televizyon ekranları ve basında sürdürdükleri kirli propagandayla yeni katliam ve tehditleri yaparken, Paris katliamını da itiraf ettiler.

Garê direnişi karşısında büyük bir yenilgi alan faşist Türk devleti medya üzerinden Kürt özgürlük hareketi ve öncülerine karşı katliam fermanları okumaktadırlar.

Garê hezimeti konusunda hızını alamayan faşist Türk devletinin ağzı salyalı emekli Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Paris katliamını Türk devletinin gerçekleştirdiğini 16 Şubat günü Ahmet Hakan’ın sunduğu CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programında itiraf etti.

Böylece Kürt halkının, özgürlük hareketinin, Avrupa’da ki tüm Kürt kurumlarının yıllardır ısrarla Fransa adaletine yapmış oldukları “Adalete gerçekleştirin, görevinizi yapın” çağrısının haklılığı bir kez daha istihbaratçı İsmail Hakkı Pekin’in itirafı ile somutlaşmıştır.

Katletmekten, öldürmekten, gerekirse katiller tutmaktan bahseden Eski Genel Kurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin konuşmasında Paris’te gerçekleştirdikleri katliam gibi yeni katliamların yapılabileceğini ve yapılması gerektiğini açık açık itiraf etmiştir.

Paris’te katledilen 3 Kürt kadın devrimcinin katliam emrini veren diktatör Tayyip Erdoğan’dır. Suikastı gerçekleştirenler de onun tetikçileridir.  Fransa devleti de bu katliamın üstünü örterek skandal bir şekilde uluslararası hukuku hiçe sayarak bu suça ortak olmuştur.

Fransa hükümeti derhal açıkça alenen yapılmış olan bu itirafı bir kez daha somut bir kanıt olarak görerek, kapatılan Paris katliamı dosyasını yeniden açıp aydınlatmaya, başta Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm suçluların uluslararası mahkemelerde yargılanmasının önünü açmalıdır. Bu itirafla tüm Avrupa ülkeleri katliamcı faşist Türk devletinin Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyelilere dönük tehditleri karşısında tavır almalıdır.

Avrupa devletleri ve Fransa Türk devletinin istihbarat ağlarını ve çalışmalarını bilmektedir. Eski Genel Kurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin’in de açıkça söylemekten çekinmediği sözlerde de Türk devletinin emelleri, yeni katliam ve tehditlerini somut kanıtıdır.

KCDK-E ve TJK-E olarak, tekrar Fransa hükümetini bu vesileyle sorumluluğa çağırıyoruz. AKP-MHP faşizmine karşı sürdürmüş olduğumuz özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.”