'Türk devletinin Êzidîlere saldırısına karşı harekete geçilmeli'

Avrupa Êzidî Toplumu Koordinasyonu, AKP-MHP iktidarının Êzidîlere dönük soykırımı hedeflediğini belirterek, uluslararası ve demokratik kamuoyuna çağrı yaptı.

Avrupa Êzidî Toplumu Koordinasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Gerçek terörü hem içeride hem dışarıda sergilemeye devam eden Erdoğan rejimi; Şengal'de geri dönüşleri, inşayı, toplumsal örgütlenmeyi, oluşturulan güvenlik mekanizmasını ve bir bütün olarak ortaya çıkan istikrarı sabote etmek istemektedir" denildi.
"Êzidî toplumu açısından bu saldırılar, DAİŞ tarafından gerçekleştirilen soykırım saldırısının devamı niteliğindedir" vurgusunda bulunulan açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

ULUSLARARASI KAMUOYU VE ÊZİDÎLERE ÇAĞRI

"Bu soykırıma dair oluşturulacak Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin önünde bu hesabı vermek zorundadır. Binlerce Êzidîyi kaçıran DAİŞ teröristlerini kendi içinde halen himaye eden o ve onun artıklarını her yerde destekleyen Erdoğan, Êzidîleri tehdit etmekte, Êzidîlerin iradesini temsil eden örgütlü gücüne karşı azgınca saldırılar düzenlemektedir.

 Bu bağlamda uluslararası ilgili kurum ve kuruluşlar, demokratik ve ilerici kamuoyu etkin tepki vermeli, Erdoğan’ın bu saldırgan ve hegemonik siyasetine karşı harekete geçmelidir.

 Ayrıca Êzidî halkını da kendisini yok etmeye çalışanlara karşı sürekli duyarlı olmaya, Şengal’in özgürlüğü, özerkliği, güvenliği ve istikrarı tam sağlanıncaya dek hareket halinde olmaya çağırıyoruz."