Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi

Fransa’nın başkenti Paris’in Corbeil ile Villiers le Bel banliyösü ve Bordeaux kentinde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. Gençler ise “Werin cenga azadiye” hamlesini selamladı.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edilirken, işgal saldırılarına karşı Tevgera Ciwanên’in başlattığı “Werin cenga azadiyê” hamlesi selamlandı.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde düzenlene bir eylem ile Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

Düzenlenen yürüyüşte sık sık, “PKK n'est pas seul-PKK yalnız değildir”, “A bas régime fascite en Tuquie-Kahrolsun Türkiye deki faşist rejim”, “HDP n'est pas seul-HDP yalnız değildir” sloganları atıldı.

Kürdistanlılar ve dostları işgal saldırılarına karşı Avrupa’nın sessizliğini de protesto edildi. Yürüyüş Victoire Meydanı’na halkın ulaşması ve saygı duruşu ile sona erdi.

CORBEIL

Paris’in Corbeil banliyösünde de gençler düzenledikleri bir eylem ile “Werin cenga azadiyê” hamlesini selamladı. Eylemde Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları da protesto edildi.

İşgal saldırılarına da tepki gösterilen eylemde sık sık, “Biz Apo’nun fedaileriyiz”, “Biji berxewadana gerilla”, “Bimre ixanet” sloganları atıldı.

VILLIERS LE BEL

Paris’in Villiers le Bel banliyösünde de TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşana kadar alanlarda olacaklarını belirtirken, gerilla direnişini de selamladı.

Sık sık, “Biji Serok Apo”, “Liberté Öcalan”, “A bas le régime fasciste en Turquie”, “Terörist Turquie” ve “Assasin Erdoğan” sloganlarının atıldığı yürüyüş merkez istasyonunun önünde sona erdi.

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından bildirilerin okunmasıyla eylem sona erdi.