Viyana’da faşist saldırıya karşı direniş

Viyana'da Türk devletinin Kobanê’de gerçekleştirdiği katliam ile Türk faşistlerin devrimci demokrat derneklere saldırısı gerçekleştirilen bir miting ile protesto edildi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da geçtiğimiz gün ve öncesinde Erdoğan’ın güdümündeki ırkçı Türk faşistler, devrimci, demokrat derneklere saldırı düzenlemişti.

Her çarşamba sokağa çıkan Avrupa Kadın Platformu’nun Kobanê’de 3 kadının katledilmesini protesto için gerçekleştirdiği eyleme saldıran faşistler, daha sonra derneklere saldırıya geçmiş önce Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği'ne (VTİD) ardından da DİDF'e saldıran faşistler, dernek binalarının camlarını ve kapılarını kırmışlardı. Ülkücü işaretinin yasak olduğu Avusturya’da polisin bu saldırılara göz yummuş, ırkçı, faşist çevreleri dağıtmak yerine VTİD binasına girerek kimlik kontrolü yapmak istediği ve saldırganları değil, antifaşist ve bir Kürdistanlı kişiyi gözaltına almıştı.

Faşistlerin saldırıları ardından "Saldırıya karşı demokratik direniş" sloganıyla başlayan protestolar kapsamında Perşembe akşamı saat 18.00’da kitlesel bir miting yaptı.

Avrupa Kadın Platformu’nun organize ettiği eyleme DKTM, DİDİF, MLKP, SKB, ADHK, VTID, Komintern, Platform Radikale Linke, PYD üye ve aktivistleri de katılım sağladı. Eyleme katılan Yeşiller Partisi eski Milletvekili Berivan Aslan faşist saldırılara tepki göstererek, "Erdoğan şunu iyi bilsin ki, burası Türkiye değil. Burada kendi güdümündeki faşist ırkçı çeteleri örgütleyerek, Kürtler ve dostlarını yıldırarak, sindirerek, diz çöktüreceğini zannediyorsa yanılıyor" dedi. Polisin tutumunu eleştirerek eylemcilerin fişlenmesine tepki gösteren Aslan, "Fişlenecek birileri varsa o da Erdoğan’ın örgütlediği ırkçı, faşist ve gerici gruplar ve onların mensup olduğu dernek ve illegal kurumlardır" açıklamasında bulundu.

Türk devletinin işgal saldırılarının protesto edildiği eylemde "Yaşasın devrimci dayanışma", "Gerilla intikam, intikam", "Dişe diş kana kan seninleyiz Kürdistan", "TC Kürdistan’dan defol", "Katil Erdoğan", "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Öcalan'a özgürlük", "Kürdistan’a statü", "Biji Serok Apo", "Be Serok jiyan na be", "Biji HPG", "Biji YPG", "Biji YPJ", “Bakur, Bajur, Rojhılat hemu kurdın yek welat", “Es lebe Kürdistan", "Es lebe internationale Solidarität", "Wiener Polizisten schützen die faşisten" sloganları atarak kin ve öfkelerini dile getirerek faşizme Avusturya'da yok dedi.

Öte yandan Avusturya Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) ile Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-A) de Türk devletinin Kürdistan’da sürdürdüğü işgal ve katliamlar ile yurt dışında başlattığı faşist saldırıları protesto eden konuşmalar yaparak "Birleşik devrimci mücadeleyi Avusturya’nın her yerinde büyütme" çağrısında bulundu.

FAŞİSTLER VE GENÇLER ARASINDA ÇATIŞMA

Eylemi provoke etmek için çeşitli yerlerde biriken ırkçı Türk faşistler ile Birleşik Avrupa Gençliği, antifaşistler arasında çatışmalar yaşanıyor. Avusturya polisi faşistleri engellemek yerine Birleşik Avrupa Gençliği aktivistlerini gözaltına alıyor.

Öte yandan Kürdistanlılar ve dostlarının düzenlediği yürüyüş de devam ediyor.