'Yaşamı Savunuyoruz' nöbetinde 4. gün

Yaşamı Savunuyoruz nöbetinin 4’üncü gününde konuşan Tutsakların Sesi Platformu temsilcisi Hasan Sevim, tutsaklara yönelik bir kampanya başlatacakları bilgisini verdi.

Türkiye hapishanelerinde tutsaklara yönelik işkence uygulamalarına dikkat çekmek amacıyla Avrupa Demokratik Güç Birliği'nin (ADGB) İsviçre'nin Basel kentinde 3 Ocak'ta başlattığı 'Yaşamı Savunuyoruz' nöbeti 4'üncü gününü geride bıraktı.

Nöbet için ger gün 18.00 ila 19.00 saatleri arasında Claraplatz'ta bir araya gelen eylemciler, tutsaklara yönelen Türk devlet faşizminin zulmüne karşı duyarlılık çağrısını yineliyor.

Eylemde ADGB'nin cezaevlerinde devlet işkencesine ve tutsakların durumuna ilişkin Almanca bildirisi okundu. 

Tutsakların Sesi Platformu (TSP) adına söz alan Hasan Sevim, özellikle son dönemde cezaevinden cenazelerin çıkmasından yola çıkarak şunları söyledi: 

“Türk devlet faşizmi, insan haklarını hiçe sayarak hapishanelerde tutsaklar üzerinde kirli politikalarını uyguluyor. Taciz, tecavüz, ağır hak gaspları gibi insan haklarına ve insan onuruna aykırı bir biçimde geliştirilen bu politikalarla özellikle ağır hasta tutsakların tedavilerin engellenerek ölüme terk edilmelerine karşı devrimci, sosyalist ve yurtsever yapılar birlikte hareket ederek cezaevlerindeki devrimci iradeyi sahiplenmelidir.”

Sevim, ayrıca TSP’nin önümüzdeki günlerde hasta tutsaklar başta olmak üzere tüm siyasi tutsaklara yönelik bir kampanya başlatacağı bilgisini verdi.