'Yaşamı Savunuyoruz' nöbetinde son gün

ADGB’nin Basel’de “Yaşamı Savunuyoruz” sloganıyla başlattığı nöbet eylemi, 5’inci günde yapılan meşaleli yürüyüşle sonlandırıldı.

Türkiye hapishanelerinde tutsaklara yönelik işkence uygulamalarına dikkat çekmek için Avrupa Demokratik Güç Birliği'nin (ADGB) İsviçre'nin Basel kentinde 3 Ocak'ta başlattığı “Yaşamı Savunuyoruz” nöbeti, düzenlenen meşaleli yürüyüşle sonlandırıldı.

Basel  Claraplatz'ta akşam saat 18.00'da bir araya gelen ADGB bileşenleri, burada meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Kitle, üzerinde “Hasta tutsaklar ölüme terkedilemez” yazılı pankart ile son dönemlerde katledilen Garibe Gezer, Halil Güneş, Abdulrezzak Suyur, Vedat Cem Erkmen, İlyas Demir ile siyasetçi Aysel  Tuğluk'un fotoğraflarını taşıyarak yürüyüşe geçti.

Meşaleli yürüyüş boyunca sık sık Türk devlet faşizmine karşı sloganlar atıldı. Kanton parlamentosunun bulunduğu Markplatz'a ulaşan halk, burada bir miting gerçekleştirdi.

ADGB adına bir konuşma yapan Mine Nazari, siyasi tutsaklar üzerindeki devlet zulmüne Kürdistan’da başlatılan “Yaşamı Savunuyoruz” nöbetlerine destek için 5 günnük nöbet eylemi düzenlediklerini belirterek, eylemlerini sonlandırsalar da tutsakların sesi olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Eylem, yarın, Paris Katliamı’nın protesto edileceği merkezi yürüyüşe katılım çağrısıyla sonlandırıldı.