YJK-S üyeleri oturma eyleminde: Gözümüz kulağımız İmralı’da

25 Ocak'tan bu yana her Çarşamba devam eden oturma eylemini, bu hafta İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) üyeleri sürdürdü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanmasını talep eden Kürdistanlıların Cenevre’de Birleşmiş Milletler (BM) önündeki oturma eylemi devam ediyor.

25 Ocak'tan bu yana her Çarşamba devam eden oturma eylemini, bu hafta İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) üyeleri sürdürdü. 

Eylem, işgalci Türk devletinin Werxelê’de bulunan savaş tünellerine yönelik kimyasal gaz kullanması sonucunda 5 Ekim'de şehit düştükleri açıklanan fedai komutanlar Cumali Çorum, Çavrê Kamuran, Dilvîn Dalaho, Amara Cûdî ve Mahir Kop şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam, Cumali Çorum şahsında Özgürlük Mücadelesi şehitlerini anarak başladığı konuşmasını, 'Kimyasal silah saldırılarıyla Kürt halkını hedef alan insanlık ve savaş suçlarına karşı bulunduğumuz her yerde Önderliğimizin ve gerillanın direniş çizgisini esas alarak katliamcı güçlere cevap olacağız' diyerek  tamamladı.

Sağlam'ın ardından YJK-S sözcüsü  Selma Sürer ile İsviçre Demokratik Kürt Toplumu Eşbaşkanı İsmail Kardaş da söz alarak birer konuşma yaptı.

Selma Sürer şunları belirtti:  “Bugün Medya Savunma Alanları'nda gerillaların vermiş olduğu muazzam  direniş karşısında güç kaybeden işgalci ve katliamcı Türk devleti, kimyasal silahlarla saldırılara başvurarak katliamcı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Dün Kobanê'de verdiği muazzam direnişle Kürt halkı barbar DAİŞ çetelerini bozguna uğratabilmişse bugün de aynı direniş ruhuyla katliamcı  güçleri yenilgiye uğratacaktır.” 

“Kimyasal silahlarla nefesimizi kesip umudumuzu kırmak isteyenler, dün Kobanê de dünya halklarının umudu olmayı başarmış Kürt gerillalarının direnişine yenilecektir” diye konuşan İsmail Kardaş da sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Medya Savunma Alanlarında gerillalara, Kürt halkına ve Kürdistan'a yönelen bu insanlık dışı saldırılara karşı Önderliğimizin direniş çizgisi esas alarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün yine aynı şekilde Önderliğimizin iradesine yönelik yapılan tecrit başta olmak üzere zorla saçlarının kestirilmesi ve volta cezaları dahil her türlü baskıya karşı Kürt halkı olarak gözümüz ve kulağımız İmralı'da olacaktır.”

Kardaş, konuşmasını, 'Bugün Önderliğimizin ve gerillaların direniş sahiplenerek, Kürt halkına yönelen topyekun saldırganlığa karşı insanlığın yegane umudu olmaya başarmış bir halk olarak direnip faşizme karşı bizler kazanacağız' diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından yüzlerini BM'ye dönen halk, burada uzun süre slogan attı. 

6 Kasım Cumartesi günü de 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla Basel kentinde yapılacak olan kitlesel yürüyüş ve mitinge yapılan çağrının ardından Kürdistanlılar oturma eylemine devam etti.