YPG'li şehit Hesûn anıldı

Almanya'nın Esslingen kentinde, şehit YPG'li Mıhemd Hesûn anıldı. Onur Direnişi'nin selamlandığı etkinlikte, Brüksel'deki eyleme katılım çağrısı yapıldı.

Almanya'nın Esslingen kentindeki DKTM'de, Türk ordusunun işgalci saldırılarında Serêkaniyê'de şehit düşen YPG’li Mıhemd Hesûn şahsında şehitler anıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını YPG temsilcisi Abidin Khourshid yaptı.

'DÜNYA ERDOĞAN'IN KATİL OLDUĞUNU GÖRDÜ'

Zozan Rojava ise Onur Direnişi'nde şehit düşenleri anarken, "Erdoğan ve işgalciler kazanamamıştır. Efrîn zamanındaki gibi olmadı; bütün dünya Erdoğana’ın bir katil olduğunu biliyor" dedi.

Mıhemd Hesûn'un ağabeyi Ahmet Hesûn da "Kardeşimi kaybettim, belki belim kırıldı ancak Rojava için savaşmak zorundaydı ve onu çok iyi anlıyorum. Onun yanındaki silah arkadaşı da şehit oldu, haberini dün aldık. Acımız büyüktür ancak biz Kürdistanlılar sonuna kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz" dedi.

Şehidin teyzesi de "Bu aileden 5 insan bu direnişin içinde yer aldı. 2’si şehit düştü ve 3’ü hâlâ bu yolda Rojava’da direnişlerine devam ediyorlar. Halkımızın başı sağ olsun" diye konuştu.

BRÜKSEL'E ÇAĞRI

Etkinlikte, "Tek gündemimiz Rojava direnişi" mesajı verilerek, Çarşamba günü Brüksel Parlamentosu önünde yapılacak eyleme herkesin katılması gerektiği belirtildi.