‘Yüksekdağ ve tutsak vekillere özgürlük’ kampanyası sürüyor

 “Figen Yüksekdağ ve tutsak vekillere özgürlük” kampanyası Avrupa’da devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın 24 Aralık 2019 tarihinde yeniden mahkemeye çıkacağı duruşma öncesinde, “Figen Yüksekdağ ve Tutsak Vekillere Özgürlük İnisiyatifi” öncülüğünde başlatılan kampanya Avrupa kentlerinde sürüyor.

Almanya’nın başkenti Berlin, Köln, Stuttgart, Kiel, Avusturya’nın başkenti Viyana, İngiltere’nin başkenti Londra, Fransa’nın başkenti Paris, İsviçre’nin başkenti Bern gibi çok sayıda Avrupa kentinde “Figen Yüksekdağ ve tutsak vekillere özgürlük” kampanyası çalışmaları hız kazandı.

Kampanya çalışmalarında, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana kandıra 1 No’lu F Tipi hapishanesinde Türk devleti tarafından rehin tutulan Figen Yüksekdağ ve tutsak vekiller için bir yandan yerli dillerde hazırlanan dosyalar belediye, parti, sendika, kadın örgütleri, aydın ve sanatçılar gibi yerli kurum ve kişilere sunulup duyarlılık çağrısı yapılırken diğer yandan yerli ve göçmen örgütler bilgilendiriliyor.

Ayrıca Avrupa kentlerinde 20 Aralık’ta Türk konsolosluğu veya kentlerin işlek yerlerinde yapılacak eş zamanlı sokak eylemlerine güçlü katılım çağrısı yapılıyor.

Alanlarda stantlar açılması, bildiriler dağıtılması, sosyal medya üzerinden afiş, video ve çağrıların paylaşılması gibi etkinlik sürüyor.