Zümrüt, 3 Temmuz’da işgale karşı tüm kentlerde alanlara çağırdı-YENİLENDİ

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yapılan nöbet eylemine katılan KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, işgale karşı seferber olmaya ve 3 Temmuz’da tüm Avrupa kentlerinde sokağa çıkmaya çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen “Özgürlük Nöbeti” 10. yılına girdi. Nöbet eylemi 25 Haziran 2012’de başlatılmıştı.

Nöbet eylemini 471’inci haftasında devralan yeni grupta yer alan Zübeyde Zümrüt, bugün yaşanan sürecin de 1999’da Kürt Halk Önderi’ne yapılan komplonun devamı olduğunu belirterek, “Tecrit kırılmadan, Önderlik özgürleşmeden ne Ortadoğu’daki savaşlar duracak ne de bugüne Başûr’daki işgal ve Kürdistan’ın bir bütün olarak işgal edilmesi politikası bitecek” dedi.

Kalıcı bir barış için Abdullah Öcalan’ın özür olması gerektiğini vurgulayan Zümrüt, “tecridin kırılması ve Güney Kürdistan’daki işgali durdurulması için topyekün bir seferberlik ruhu ile çalışma içerisinde olmak gerektiğini” kaydetti.

Zümrüt, “Çok çetin bir süreçten geçiyoruz” derken, “Soykırımı durdurmanın tek bir yolu vardır. Bu da halkın bu mücadeleye sahip çıkmasıdır, kendi evlatlarına sahip çıkmasıdır. Kürdistanlılar bunun bedelini çok ağır ödedi, bu mücadelede kendi evlatlarını verdiler, sürgün edildiler, göç yaşandı. Yeni bir yıkımın yaşanmaması için hepimize düşen birlik olmak, birlikte hareket etmek ve Kürdistan’a sahip çıkmaktır” şeklinde konuştu.

Faşizme dur demek ve işgale son vermek için Avrupa’nın tüm kentlerinde Kürt halkına çağrıda bulunduklarını ifade eden Zümrüt, şöyle noktaladı:

“3 Temmuz’da tüm Kürdistanlıları, Kürdistanlıların dostlarını (…) herkesi tüm bölgelerde (organize edilecek) eylemlere katılmaya çağırıyoruz. Gün birlik günüdür, gün kendi toprağına, kendi kimliğine, diline, ödediğimiz bedellere sahip çıkma günüdür (…) Kobanê ruhuyla hep birlikte Kürdistan’ı savunalım, faşizmi Kürdistan topraklarından çıkaralım”