ABD’den çekilme için yeni şart: Türkiye Kürtlere saldırmamalı

ABD’nin Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD askerlerinin geri çekilmesine bir koşul daha ekleyerek, Türkiye’nin Kürtlere saldırmamayı taahhüt etmesini istedi.

Cumartesi gününden beri İsrail’de olan John Bolton’un Pazartesi günü Türkiye’yi ziyaret ederek, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer Türk yetkililerle görüşmesi bekleniyor.

Kudüs’teki görüşmeleri ardından açıklamada bulunan Bolton, “Türklerin, en azından birliklerimizi tehlikeye atmaktan kaçınmak, ama aynı zamanda Başkan (Trump’ın) bizimle birlikte mücadele eden Suriyeli muhalif güçlerin tehlikeye atılmaması talebine cevap vermek için, ABD’nin tamamiyle kabul etmediği ve ABD ile koordine edilmeyen askeri eylemde bulunmaması gerekiyor” dedi.

YPG’NİN GÜVENLİĞİ İÇİN TÜRKİYE ANLAŞMA OLMADAN....

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı, YPG’nin güvenliğinin sağlanması için Türkiye ile bir anlaşma yapılmadan geri çekilmenin gerçekleşmeyeceğini vurguladı.

TRUMP: KÜRTLERİ KORUMAK İSTİYORUZ

ABD Başkanı Trump da Çarşamba günü Kürtleri koruma taahhüdünde bulunmuştu. Trump yaptığı açıklamada, “Kürtleri korumak istiyoruz ama Suriye’de sürekli kalmak istemiyorum. Orası kumdur, ölümdür” dedi.

3 Ocak Perşembe günü ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD’nin “Türklerin Kürtleri katletmemesinin” Amerikan misyonunun bir parçası olduğunu söylemişti. Newsmax sitesine bir mülakat veren Mike Pompeo, “Önemli olan Türklerin Kürtleri katletmemesi, Suriye’deki dini azınlıkların korunması, tüm bunlar Amerikan misyonunun bir parçasıdır” demişti.