ABD, Kuzey Kore ile görüşmeyi doğruladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore ile nükleer silahlara ilişkin müzakerelerin yeniden önümüzdeki hafta başlayacağını doğruladı.

Bakanlığın bir sözcüsü yaptığı açıklamada “ABD ile Kuzey Kore temsilcilerinin önümüzdeki hafta görüşme niyetinde olduğunu doğrulayabilirim” dedi ve başka detay vermedi.

Bu açıklamadan öne Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, her iki ülkenin 5 Ekim’de ortak bir çalışma tartışması organize etme konusunda hemfikir olduklarını duyurmuştu.

Kuzey Kore ile ABD, Donald Trump’ın başkanlığında yeni bir diyalog süreci başlattı. ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Haziran 2018’de Singapur’da tarihi bir görüşme gerçekleştirdiler.

İkinci zirve Ocak ayında Hanoi’de gerçekleşti ancak başarısızlıkla sonuçlandı. Son zirveden sonra iki ülke arasındaki görüşmeler çıkmaza girdi. Ancak Trump ve Kim Jong-un, Haziran ayında da Güney ve Kuzey Kore’yi ayıran askerden arındırılmış sınır alanında yeniden bir araya geldi.

İki yönetici arasındaki görüşmede Kuzey Kore’nin nükleer programı üzerine tartışmaların yeniden başlatılması kararı alındı.