Afganistan’da Taliban saldırılarında 23 asker ve polis öldü

Afganistan’da son 24 saat içerisinde Talibanlar tarafından düzenlenen üç ayrı saldırıda en az 23 asker ve polisin öldüğü bildirildi.

Saldırılar ülkenin kuzeyindeki eyaletlere gerçekleşti. Belh eyaletinde karakola baskın yapan Talibanlar, bazı yetkililere göre 7, eyalet meclisinin bir üyesine göre 9 polis öldü, 4’ünden haber alınamıyor.

Sözkonusu karakol, Belh eyaletini komşu Cüzcan eyaletine bağlayan yol üzerinde bulunuyor.

Kuzeydeki Kunduz eyaletinde, Talibanlar gece yarısı bir kontrol noktasına saldırdı, 9 güvenlik gücü mensubu öldürüldü. Bu saldırı Daşte Arşi kasabasında gerçekleşti. Daha doğuda, Tacikistan ile olan sınırda bulunan Dardak kasabasında kontrol noktasını hedef alan Talibanlar, 7 güvenlik gücü mensubunu öldürdü.

Bu saldırıların kış ortasında gerçekleşmesi dikkat çekti. Talibanlar, genellikle kış aylarında saldırılarına ara veriyor, daha sonra bahar hamlesi başlatıyordu.

Saldırılar ayrıca ABD ile Talibanlar arasında müzakerelerin devam ettiği bir sırada gerçekleşti. Taliban hareketi Pazartesi günü yaptığı bir açıklamada, müzakereler kapsamında ateşkes değil, şiddeti azaltmayı öngörebileceklerini belirtmişti.