Avustralya’da sel felaketi ardından tarantula uyarısı

Avustralya’nın Yeni Güney Galler eyaletini vuran sel felaketleri ardından bu kez zehirli örümcek uyarısı yapıldı.

Yeni Güney Galler eyaletinin bir kısmı günlerce yağış altında kalarak, sel felaketlerine maruz kaldı. Sydney mahalleleri de sular altında kaldı.

Çarşamba gün hava yeniden maviye büründü ancak bu kez yetkililer acil bir uyarıda bulundu.

Avustralyalı yetkililer Sydney bölgesinde endemik olan ve dünyanın en şiddetli zehrine sahip bir örümcek türü olan “atrax robustus” akınına hazır olmaya çağırdı.

Avustralya sürüngenler parkı müdürü Tim Faulkner yaptığı yazılı açıklamada, “Küresel ısınma ve yüksek nemlilik önümüzdeki günlerde atrax robustus varlığında patlama yaşatmak için mükemmel bir kokteyl oluşturuyor” dedi.

Faulkner, “Büyük Sidney'de yaşadığımız inanılmaz sellerden sonra tarantulalar habitatlarından çıkarıldı ve daha kuru alanlara sığınacaklar” diye ekledi.

Faulkner, “Ne yazık ki bu da tarantulaların çok yakında evlere gireceği anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Atrax robustus son derece zehirli ve çok hızlı hareket eden zehri ile biliniyor. Resmi olarak en az 13 kişinin bu örümceğin ısırması sonucu hayatını kaybettiği belgelendi.

Ancak 1980’li yılların başında bir serum geliştirilmesinden bu yana herhangi bir ölümcül saldırı tespit edilmedi.

Serum stoku bulunan Sürüngenler Parkı kendilerinde örümcekleri yakalama cesareti bulanları, tarantulaları yakalamaları halinde toplama alanlarına getirmelerini istedi.