BM Güvenlik Konseyi Perşembe acil toplanacak

Bir çok Avrupa ülkesinin talebi üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Perşembe günü Türk işgaline ilişkin acil toplanacak.

AFP’nin diplomatik kaynaklara dayandırdığı bir son dakika haberine göre Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Türk işgaline ilişkin Perşembe günü acil toplanacak. Toplantı talebi, Belçika, Fransa, Almanya, Polonya ve Birleşik Krallık’

HOLLANDA TÜRK BÜYÜKELÇİSİNİ ÇAĞIRDI

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Türk işgali nedeniyle Türk Büyükelçisi’ni çağırdı. Dışişleri Bakanı Stef Blok, Twitter üzerinde “Hollanda Kuzey Doğu Suriye’deki Türk operasyonunu kınıyor. Türk büyükelçisini çağırdım. Türkiye’yi seçtiği yolda devam etmemeye çağıralım” dedi.

FRANSA ŞİDDETLE KINADI

Fransa Avrupa İşleri Bakanı Amelie de Montchalin, Türk devletinin işgal saldırısını başlamasında kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada, işgal saldırısını “şiddetle kınadıklarını” bildirdi.

Montchalin, “Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık olarak, çok sert ve sıkı bir şekilde kınadığımız olay üzerine son derece açık olacak ortak bir deklarasyonu tamamlamak üzereyiz” dedi.

PARLAMENTO: AHLAKİ VE SİYASİ BİR HATA

Fransa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Marielle de Sarnez, “Kınıyorum ve bu komisyonda bu eylemleri açık bir şekilde kınamalıyız. Bunun uluslararası hukukun ihlali olduğunu düşünüyorum, sınır ihlalidir, Kürtlerin ve ittifaklarımızın DAİŞ’e karşı mücadelede yaptıklarını unutmuyorum. Onların binlerce ölüsünü unutmuyorum. Türkiye’nin operasyonunu ahlaki bir hata ve siyasi bir hata olarak görüyorum” dedi.

SENATO’DA CUMHURİYETÇİ GRUP BAŞKANI: KINIYORUM

Fransa Senatosu’nda Cumhuriyetçi Grup Başkanı Bruno Retailleau: “Kuzey Suriye’de Kürtlere karşı başlatılan Türk askeri operasyonunu kınıyorum. Fransa, İslami totalitarizme karşı bu direnişin kahramanlarını hiçbir şey yapmadan ölüme terk edemez. Bu bizim onurumuzun gereğidir.”