BM sorumlularına WhatsApp yasağı

Birleşmiş Milletler sorumlularından güvenlik gerekçesiyle WhatsApp yoluyla iletişim kurmamaları istendi.

BM’nin bir sözcüsü, kurumun sorumlularının WhatsApp üzerinden iletişim kurmamalarını istedi.

Çarşamba günü iki BM uzmanı tarafından yayınlanan bir raporda Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman’ın Amazon’un patronu Jeff Bezos’un telefonunun hacklenmesine karışmış olabileceğine dair bulgular olduğu belirtildi. BM derhal soruşturma istedi.

BM sözcüsü Farhan Haq, Genel Sekreter Antonio Guterres’in de WhatsApp üzerinden Salman veya başka ülkelerin yöneticileri ile paylaşımda bulunup bulunmadığına ilişkin bir soruya, “BM’nin temel sorumluları WhatsApp kullanmamaları yönünde talimat aldı. Güvenlik bir yöntem olarak değerlendirilmiyor” yanıtını verdi. Sözcü, “Hayı, Genel Sekreter’in kullandığını sanmıyorum” diye ekledi.

Sözcü daha sonra, WhatsApp kullanılmaması yönündeki talimatın Haziran 2019’da verildiğini söyledi.

Facebook’a ait mesajlaşma ağı WhatsApp, dünya genelinde 1,5 milyarı aşkın kullanıcıya güvenli bir hizmet sunduklarını iddia etti.

WhatsApp İletişim Müdürü Carl Woog, WhatsApp veya başkalarının konuşmaları görmelerini engellemek için her özel mesajın baştan sona şifrelendiğini belirtti. Woog, “Signal ile birlikte geliştirdiğimiz şifreleme teknolojisi, güvenlik uzmanları nezdinde büyük değer görüyor ve dünya genelinde insanlar için mevcut en iyi teknoloji durumunda” dedi.