Danimarka Türkiye'ye silah satışlarını durdurmalı!

Danimarka'da Birlik Listesi ve Sosyalist Halk Partisi (SF), Danimarka'nın Türkiye'ye silah satışlarını durdurmasını talep etti

Finlandiya ve Norveç'in Türkiye'ye silah satışlarını durdurmasından sonra İskandinavya ülkesi Danimarka'nın da Türkiye'ye silah ihracatının durdurulması isteniyor.

Haber ajansı Ritzau'nun sorularını yanıtlayan Birlik Listesi'nin Dış Politika Sözcüsü Eva Flyvholm, Danimarka'nın diğer İskandinavya ülkelerini izlemesini ve Türkiye'ye yapılan silah satışlarını derhal durdurması gerektiğini söyledi.

Flyvholm, Danimarka'nın ayrıca önümüzdeki hafta yapılacak Avrupa Birliği toplantısında tüm Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye silah satışlarının durdurulması önerisini de gündeme getirmesini talep etti.

Sosyalist Halk Partisi (SF) lideri Pia Olsen Dyhr de, Türkiye'ye yapılan silah satışlarının durdurulmasından yana olduklarını açıkladı.

Danimarka'nın diğer İskandinavya ülkeleri gibi yapmasını ve Türkiye'ye askeri araç ve malzeme satışını durdurması gerektiğini söyleyen Dyhyr, “Biz silahlarımızın uluslararası terörizme karşı müttefiklik yaptığımız bir güce karşı kullanılmasını savunamayız” dedi.

Dyhr, “Biz Erdoğan'ın saldırganlığını tek başımıza durduramayız. Bundan dolayı diğer Avrupa ülkelerini katmak için çaba göstermeliyiz” diye ekledi.