Fransa: Türkiye’nin şantajı kesinlikle kabul edilemez!

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türk rejiminin mülteci şantajına tepki göstererek, “kesinlikle kabul edilemez” dedi.

Fransa Ulusal Meclisi’nde konuşan Le Drian, “Göçmenlerin Türkiye tarafından Avrupa üzerinde bir baskı ve şantaj yöntemi olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez” dedi.

Dışişleri Bakanı, Ankara’nın kenti topraklarında bulunan mülteci ve göçmenleri araçsallaştırmasına” tepki gösterdi.

Göçmenlerin sınıra yönlendirilmesi ardından Fransa'nın Yunan hükümetine de destek verdiğini ifade eden Le Drian, "Yunan sınırında yaşananlar bütün Schengen bölgesini ilgilendiren gelişmelerdir. Biz Türkiye ile dayanışma duygularımızı açıkladık ama dayanışma tek taraflı olamaz, çift yönlü olmalıdır. Türk yetkililerin bu konuyu manipüle etmesi kabul edilemez" şeklinde konuştu. 

Pazartesi günü Avrupa Birliği Göçmen Komiseri Margaritis Schinas da Türk devletinin yeni mülteci akını ile tehdit etmesine tepki göstererek, “Kimse AB’ye şantaj yapamaz” demişti. Schinas, “Şu an olduğu gibi Avrupa Birliği bir teste maruz kaldığı her seferinde, birlik üstün gelmeli” diye eklemişti.

Türk rejimi geçen hafta İdlib’de onlarca kayıp verdikten hemen sonra yeniden mültecileri bir silah olarak kullandı. Binlerce mülteciyi sınıra taşıyan Erdoğan rejimi yeni tehditlerde bulundu. Erdoğan, bu Pazartesi yaptığı açıklamada yakında milyonlarca göçmenin Avrupa’ya doğru yöneleceğini söyledi.