Gazze’de ölü sayısı 4 bin 385’e yükseldi

Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son bilançoya göre 7 Ekim’den bu yana İsrail bombardımanları sonucu en az 4 bin 385 Filistinli öldürüldü.

Hamas’ın kontrolündeki Gazze Şeridi’nin Sağlık Bakanlığı cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi'nde en az 4 bin 385 Filistinlinin öldürüldüğünü duyurdu.

Bakanlığa göre ölenler arasında 1.756 çocuk ve 967 kadın bulunuyor. Bombardımanlarda ayrıca Filistin topraklarında en az 13 bin 561 kişinin yaralandığı bildirildi.

GUTERRES: KABUSA SON VERMEK İÇİN HAREKETE GEÇMELİYİZ

Öte yandan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Kahire'de düzenlenen "Barış Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, İsrail ile Gazze'de iktidardaki Hamas arasındaki savaşın 15. gününde "insani ateşkes" çağrısında bulunarak "Bu kâbusa son vermek için şimdi harekete geçmeliyiz" dedi.

Cumartesi sabahı İsrail tarafından kuşatılan ve bombalanan Gazze'ye Mısır'dan sadece 20 tır geçerken, BM Genel Sekreteri bu rakamın yetersiz olduğunu belirtti.

Her şeyden mahrum 2.4 milyon Gazzeli için günde 100 tır isteyen BM Genel Sekreteri, "Gazzelilerin çok daha fazlasına ihtiyacı var, büyük bir yardım sevkiyatına ihtiyaç var" dedi.